Reactie Jovanovic: "Dit voetbal werkt niet in Europa"

Jovanovic: "Dit voetbal werkt niet in Europa"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Milan Jovanovic, you've got to love him. De Serviër neemt nooit een blad voor de mond en deed dat dus ook niet nadat Anderlecht in Alkmaar een sterkere en ook slimmere tegenstander tegen kwam.

Johan Walckiers in Alkmaar

Jovanovic had na de wedstrijd dan ook niets dan respect voor AZ. "Zij vechten het uit om kampioen te worden, maar geloof mij: deze ploeg speelt volgend seizoen Champions League. Als team waren zij tien keer sterker dan wij. We hebben misschien wel betere individuen, maar die verliezen het altijd tegen een groep die zo sterk is. Heb je gezien hoe hun flankspelers altijd de bal krijgen en zo één tegen één kunnen spelen?"

De aanvaller van paars-wit had ook weinig goeds te zeggen over zijn eigen team. "Standard, Genk, Gent,... tegen die teams draaien we in 95 procent van de gevallen de rollen nog om, maar vandaag was dat onmogelijk. Waarom? Wij speelden gewoon een heel zwakke wedstrijd. Het voetbal dat we vandaag speelden, werkt niet in Europa."

Toch wil hij de hoop op doorstoten nog niet opgeven. "Alles is nog niet verloren. Het had hier vandaag veel erger kunnen zijn. Gelukkig werd het maar 1-0, maar volgende week zullen we heel anders moeten spelen dan vandaag. Dat is één ding dat zeker is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties