Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal en Vermaelen zeer dicht bij verrassing
Fabian Morren

Arsenal is er niet net in geslaagd om voor een echte stunt te zorgen. De Gunners scoorden één doelpunt te weinig in de return tegen AC Milan. De achtste finale is dus het eindstation voor Thomas Vermaelen en co.

AC Milan speelde een ontstellend zwakke eerste helft en daar maakte Arsenal optimaal gebruik van. Met een groot hart en met veel inzet liep de thuisploeg voor rust uit tot 3-0. Tomas Rosicky heerste op het middenveld en scoorde zelf het tweede doelpunt. Voordien had Koscielny Arsenal al op voorsprong gebracht.

Nog voor rust zorgde Robin Van Persie vanaf de stip voor een derde Engelse treffer. Een enorme stunt leek in de maak. Milan deed het echter beter in de tweede helft. Hoewel Robin Van Persie vergat om een niet te missen kans af te maken. Hij trapte wat knullig in de handen van Abbiati.

De thuisploeg toonde tekenen van vermoeidheid en speelde matig na rust. Milan kreeg twee uitstekende kansen om de wedstrijd al vroeger te beslissen. Ibrahimovic en Nocerino lieten het liggen. Het had echter geen grote gevolgen, want Milan hield in de tweede helft vrij makkelijk stand.