Interview Van Dessel: "Wij willen geen enkele wedstrijd verliezen"

Glenn Schrader
| 12 reacties
Van Dessel: "Wij willen geen enkele wedstrijd verliezen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romeo Van Dessel wordt momenteel gehuurd van KV Mechelen. De verdediger hoopte dit jaar op een prachtig seizoen met Antwerp, maar dat verliep toch niet zoals initieel gehoopt.

Hoe is je seizoen bij Antwerp tot dusver geweest?
Van Dessel heeft dit jaar tien wedstrijden gespeeld voor Antwerp. “Anders dan verwacht, ik had vooral gehoopt om meer wedstrijden te kunnen spelen. Maar omstandigheden gaven mij de mogelijkheid daar niet voor”, geeft hij teleurgesteld toe.

Mede door blessures?
“Ja, dat was zeker een factor. Ik heb bijvoorbeeld de voorbereiding gemist door een lange blessure. Ik begon wel aan de competitie, maar toen kwam de trainerswissel. Bij de nieuwe trainer stond ik ook in de basis, maar kreeg ik weer een blessure. Daarna was het moeilijk om me terug in de basis te knokken”, legt hij uit.

De supportersfederatie las een brief voor aan jullie omwille van de slechte prestaties, ga je akkoord met de kritiek?
“Iedereen heeft zijn eigen mening natuurlijk. Wij hebben als groep de frustratie van de supporters te horen gekregen en we begrijpen die wel. De fans moeten wel verstaan dat wij geen enkele wedstrijd willen verliezen. Wij krijgen ook minder loon als we verliezen natuurlijk.”

Waaraan liggen de slechte prestaties van de laatste weken volgens jou?
“Dat is moeilijk te zeggen. We werken er echt wel hard voor, maar soms zit het gewoon niet mee. Vorige vrijdag hadden we 63% balbezit en namen we wat meer risico. Hierdoor kon de andere ploeg er tweemaal goed uitkomen, waardoor we uiteindelijk toch verloren.”

Kan Antwerp volgens jou nog periodekampioen worden?
Antwerp staat momenteel op een veertiende plek in het derde periodekampioenschap. “Het zal vooral zeker moeilijk worden. De wonderen zijn wel de wereld nog niet uit, er zijn nog veel wedstrijden te spelen en dan kan alles nog gebeuren”, laat hij strijdvaardig weten.

Ga je volgend seizoen terugkeren naar KV Mechelen?
De verdediger wordt momenteel gehuurd van KV Mechelen, waar hij geen uitzichten meer had op speelminuten. “Normaal gezien wel, ik heb daar nog een contract. Het valt natuurlijk af te wachten wat hun plannen voor mij zijn. Desnoods blijf ik nog een jaartje in Antwerpen”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties