Zwart beest Rapide Lebbeke wint in Voorde

Gentil Dossche
| 0 reacties
Zwart beest Rapide Lebbeke wint in Voorde
Foto: © SC

Na een voor de toeschouwers best aangename wedstrijd pakte Rapide Lebbeke de volle buit bij SV Voorde. Net zoals vorig seizoen zorgden de bezoekers voor een 6 op 6 tegen het nummer 2 in de rangschikking.

Het begon nochtans uitstekend voor de thuisploeg. Na amper twee minuten bereikte Stijn Diependaele met een verre voorzet topschutter Kenneth Asselman en die liftte zijn 25ste seizoenstreffer over Kevin Kesteleyn tegen de netten. Rapide reageerde met een loeier van Peter De Pauw maar die ging meters naast (6’). Aan het kwartier kreeg Brecht Moreels de kans de voorsprong uit te diepen maar Kesteleyn plooide niet. Met goed technisch en collectief voetbal zocht Lebbeke de gelijkmaker. Soufiane Zahriou kruiste het leder in de loop van Lendert Putteman. De bezoekende kapitein kapte zich mooi vrij en Ben De Moor had geen verhaal (26’). De thuisploeg leek niet aangeslagen en Kesteleyn had een knappe parade nodig om een lobbal van Asselman uit de kruising te halen (31’). Diependaele verscheen alleen voor de bezoekende goalie maar vlamde onbesuisd over (33’). Kort voor de koffie geraakte ook Sven Evrard niet voorbij Kesteleyn.

Bijna een identiek scenario onmiddellijk na de rust. Asselman glipte door de buitenspelval maar nu kon Kesteleyn nog met de vingertoppen de lobbal onschadelijk maken. Rapide nam stilaan de bovenhand maar Maarten Cooreman kon een scherpe voorzet van Zahriou net niet verlengen (57’). De Moor kon met de vingertoppen een poging van De Pauw nog over tippen (71’) en moest plat op een schot uit een schuine hoek van Putteman (72’). De Pauw krulde een vrije trap rakelings over (74’). Jorden Verheire nam de thuisgoalie op de korrel en die moest de bal lossen. Lendert Putteman knalde de rebound binnen (76’). Een te stereotiep spelend Voorde lukte er niet meer in de bezoekende defensie uit verband te spelen.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Kampioen Zele. Voorde trekt zondag naar Appelterre.

SV Voorde: De Moor, Moreels, De Paepe, Van den Brande, Evrard, De Swaef, Diependaele (66’ De Smet), Guillemaere, Asselman, Meers, De Taeye (86’ De Braekeleer).

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, Van Driessche (79’ Heyrman), Wauters, Putteman, De Pauw, Cooreman (77’ Renders), Mannaerts, Zahriou, Vierbergen, Verheire (89’ De Ridder), Van den Abbeele.

Doelpunten:2’ Asselman 1-0, 26’ en 76’ Putteman 1-1 en 1-2

Kaarten: geen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties