Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Marseille knikkert Inter uit CL na dolle slotfase
Sam Soetaers

Marseille mag zich opmaken voor de kwartfinale van de Champions League. Het ging weliswaar onderuit bij Inter met 2-1, maar Marseille had de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen.

Inter greep Marseille meteen bij de keel. Dat leverde al snel twee heel grote kansen op voor de thuisploeg. Sneijder had na 5 minuten spelen een uitstekende mogelijkheid om te scoren, maar de Nederlander schoot van dichtbij op doelman Mandanda.

Nog voor het kwartier was Inter opnieuw gevaarlijk. Dit keer was Sneijder de aangever en Milito diegene die de grote kans mist. De spits kopte op de Franse doelman. Marseille graafde zich zeker niet in en naarmate de eerste helft vorderde, kwamen er zelfs enkele kansjes. Remy had de beste kans voor de bezoekers. Hij klom hoger dan Maicon, maar kopte naast.

Het was Marseille dat ook het beste uit de kleedkamer kwam. Inter dreigde enkel via stilstaande fase. Zo ging een vrije trap van Stankovic nog over. De tweede helft was een stuk minder aangenamer dan de eerste, maar dan moest het laatste kwartier nog komen.

Milito scoorde de 1-0 en meteen was de thuisploeg weer helemaal op koers.Tot invaller Brandao in de blessuretijd nog de gelijkmaker scoorde. Inter moest dan nog twee keer scoren. Even was er weer hoop toen Madanda een strafschopfout beging en zijn tweede gele kaart onder de neus kreeg geschoven.

Pazzini zette de strafschop feilloos om, maar meteen floot de ref onmiddellijk af. Meteen brak er bij Marseille een feest los want de Franse club zit in de kwartfinale van de Champions League.