Ajax speelt Liverpool op een hoopje in NextGen

Yves Dekoning
| 3 reacties

Ajax heeft zich geplaatst voor de finale van the NextGen Series ten nadele van Liverpool FC. Aanvankelijk konden de jonge Reds gelijke tred houden, maar na rust werden ze helemaal ingeblikt.Meer dan 6000 fans woonden de wedstrijd bij.

De halve finale tussen Liverpool en Ajax werd gespeeld in het stadion van rugbyteam St Helens, twintig kilometer buiten Liverpool. Toch bracht het duel voor het kleine broertje van de Champions League ruim 6000 toeschouwers op de been.

De A1 van Ajax is een ijzersterke lichting, met onder andere Belgisch toptalent Mats Rits. In de kwartfinale werd met 3-0 gewonnen van Barcelona, maar deze prestatie in Liverpool was nog meer indrukwekkend. In een open eerste helft kregen beide ploegen verschillende kansen. Ajax kwam al na zeven minuten spelen op voorsprong via Viktor Fischer. De talentvolle Deen vloerde doelman Danny Ward na een schitterende aanval.

Liverpool kreeg vier minuten later een uitgelezen kans om terug op gelijke hoogte te klimmen na een strafschopfout op Raheem Sterling. Suso kreeg de bal echter niet voorbij Mickey van der Hart. Beide ploegen bleven er voor gaan. Voor Liverpool waren er kansen, vooral een enorme voor Krisztian Adorjan. En Sterling werd onderuit gehaald door laatste man Stefano Denswil, maar kreeg geen tweede strafschop. Aan de overkant stapelde Ajax de doelpogingen op en vlak voor rust was het opnieuw raak. Lesley de Sa was alert bij een rebound na een schot van Fischer.

Na de pauze diepte Ajax de voorsprong verder uit. Suso knalde nog tegen de paal voor de Reds, maar Ajax was beter. Drie minuten na de pauze werkte Fischer de rebound tegen de netten na een schot van Davy Klaassen. Klaassen scoorde zelf ook nog twee keer, waarvan één penalty. Fischer mocht de 0-6 op het bord zetten, hiermee was hij goed voor een hattrick.

Na de knappe prestatie kreeg Ajax een daverend applaus van het thuispubliek. In de finale moeten de Nederlanders het opnemen tegen Marseille of Inter.

Liverpool: Danny Ward, Ryan McLaughlin, Matthew McGiveron, Stephen Sama, Andre Wisdom, Conor Coady, Raheem Sterling, Craig Roddan (Adam Morgan 60), Michael Ngoo, Krisztian Adorjan.

Ajax: Mickey van der Hart, Ruben Ligeon (69. Sven Nieuwpoort), Joël Veltman, Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Fabian Sporkslede, Davy Klaassen, Mats Rits, Lesley de Sa, Rowendey Schoop (65. Danzell Gravenberch), Viktor Fischer (75. Abdelmak El Hasnaoui).