Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 3
Matig Frankrijk stoot door na nederlaag
Fabian Morren

Frankrijk heeft voor het eerst in 24 wedstrijden verloren. De Fransen gingen met 2-0 onderuit tegen het al uitgeschakelde Zweden. Frankrijk stoot desondanks wel door naar de kwartfinales, waarin het uitkomt tegen Spanje.

De eerste helft was niet erg spectaculair. Hoe vlot het tegen Oekraïne liep, zo stroef liep het tegen het al uitgeschakelde Zweden voor de Fransen. De eerste kans was wel voor Frankrijk, maar Ribéry trapte op Isaksson. Twee minuten later liet Toivonen het na om Frankrijk een vroege tik uit te delen. Hij mocht alleen richting Lloris gaan, omspeelde de Franse doelman ook maar trapte vervolgens tegen de buitenkant van de paal.

Het leek wel het sein voor Frankrijk om voorzichtig te gaan spelen. Gevolg was dat er nog maar weinig te zien was op het veld. De tweede helft was een pak beter, maar dat kwam vooral door de Zweden én invaller Christian Wilhelmsson (ex-Anderlecht). Hij bracht vuur in de aanvallen van Zweden. Eerst werd er nog gemist, maar wat later trapte Zlatan Ibrahimovic in één tijd onhoudbaar binnen.

Ook in de minuten die daarop volgden toonde Zweden zich gevaarlijk. Lloris voorkwam echter erger voor de Fransen. In het vervolg van de wedstrijd was het allemaal iets te weinig van het matige Frankrijk. Pas in de slotfase zorgden invallers Menez en Giroud toch nog voor dreiging. De gelijkmaker bleef echter uit. Het werd zelfs nog 2-0 voor Zweden via Larsson.