Bin Hammam aan verliezende hand in machtsspelletje

Pieter Vierstraete
| 5 reacties
Bin Hammam aan verliezende hand in machtsspelletje
Foto: © SC

Mohamed Bin Hamman is door de Ethische Commissie van de FIFA op non-actief geplaatst. De Qatarees die van augustus 2002 tot juni 2011 voorzitter was van Aziatische Voetbalconfederatie (AFC) wordt verdacht van gesjoemel.

Bin Hamman is niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd al eens levenslang geschorst door de FIFA, een afrekening nadat Hammam het waagde Blatter uit te dagen voor de verkiezingen van 2011 die beslisten wie voorzitter van de FIFA werd. Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft die straf ondertussen ongedaan gemaakt, maar de FIFA geeft niet op.

Bin Hammam wordt ervan verdacht stemmen te kopen toen hij runde voor president van de FIFA. Tijdens een vergadering van de Caraïbische Voetbalconfederatie (CFU) werden enveloppen met 40.000 dollar werden naar het schijnt kwistig uitgedeeld. Toen de feiten door het kamp van Blatter werden bovengehaald trok Bin Hammam prompt zijn kandidatuur in.

Hijzelf beweerde zich terug te trekken omdat zijn naam teveel door het slijk werd gehaald en houdt zijn onschuld staande.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties