FIFA wil spuitbussen voor scheidsrechters

Koen Schaaphok
| 13 reacties
FIFA wil spuitbussen voor scheidsrechters
Foto: © SC

De wereldvoetbalbond FIFA overweegt scheidsrechters in de toekomst met een spuitbusje het veld op te sturen. Zo kunnen ze duidelijker markeringen aanbrengen op het veld. Voorzitter Joseph Blatter wil het idee testen bij het WK voor clubteams in december in Japan.

In het hedendaagse voetbal wil het nog wel eens voorkomen. De arbiter geeft een vrije trap en als hij even niet kijkt, schuifelen de verdedigers steeds dichter naar de bal toe. De FIFA heeft genoeg van deze toestanden en wil daarom scheidsrechters een spuitbus meegeven op het veld. Daarmee kan hij een wit lijntje spuiten bij de muur op 9,15 meter van de bal en de afstand onbetwistbaar vastleggen. De spray verdwijnt na een minuut, wist voorzitter Joseph Blatter gisteren te melden na een bijeenkomst van de FIFA in Zürich.

Blatter maakte ook bekend dat er bij het WK voetbal in 2014 geen lijnrechters bij de achterlijn komen, zoals de UEFA bij het afgelopen EK introduceerde. “Over de hele wereld worden de kwalificatiewedstrijden voor het WK in de conservatieve samenstelling geleid, dat wil zeggen met een scheidsrechter, twee assistenten en een vierde man. Het zou niet erg consistent zijn dat systeem te veranderen voor de eindronde”, aldus Blatter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties