Groep A: De kaarten zijn geschud

Sander De Graeve

Op de slotspeeldag in groep A wordt er enkel nog gestreden voor de eer en de groepswinst. PSG won op het veld van Dinamo Kiev en vervoegt zo FC Porto. Voor Dinamo Kiev wacht het opvangnet van de Europa League, Dinamo Zagreb blijft voorlopig puntenloos en overwintert niet in Europa.

Dinamo Kiev – Paris Saint-Germain 0-2

Dinamo Kiev wist dat het moest winnen tegen PSG om in de running te blijven voor de achtste finales van de Champions League en ging meteen op zoek naar een doelpunt. Na enkele schuchtere pogingen kwamen de bezoekers echter beter in de wedstrijd, wat vlak voor rust tot de 0-1 leidde. Een goed uitgespeelde counter kwam via Ibrahimovic in de voeten van Lavezzi terecht, die beheerst binnenschoot.

Na een kleine tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslist, nadat Lavezzi alweer koel afwerkte, ditmaal op assist van Matuidi. Kiev probeerde het nog een aantal keer, met vooral een bedrijvige Dudu, maar wist uiteindelijk geen doel te vinden en is daardoor uitgeschakeld in de Champions League. De Parijzenaars kunnen op de slotspeeldag thuis tegen Porto op zoek naar groepswinst.

FC Porto – Dinamo Zagreb 3-0

Dat Porto liet ook op de vijfde speeldag geen steken vallen: thuis tegen Dinamo Zagreb werd het 3-0. Na een studieronde namen de Portugezen de match stevig in handen, wat na twintig minuten leidde tot de 1-0 via Gonzalez. Meteen ook de ruststand, want verder gebeurde er weinig in de eerste helft.

Het was wachten tot halfweg de tweede helft de score werd verdubbeld, dankzij een mooie vrije trap van João Moutinho. Vijf minuten voor tijd werd de eindstand vastgelegd door Varela. Porto heeft genoeg aan een punt in Parijs voor de groepswinst, Zagreb maakte nog geen enkel doelpunt in deze campagne en is Europees uitgeschakeld.