Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Guldensporenstadion
Dejaegere trapt Kortrijk naar de halve finale
Christophe van den Boom

Kortrijk heeft de wedstrijd tegen Sint-Truiden met het kleinste verschil gewonnen. Lange tijd leek de wedstrijd op verlengingen af te stevenen. Tien minuten voor tijd bracht Brecht Dejaegere de West-Vlamingen op voorsprong. Dat doelpunt was voldoende om door te stoten naar de halve finale.

Het veld was sneeuwvrij en dus kon er gevoetbald worden. Toch waren de omstandigheden niet optimaal, want de bal maakte af en toe wat vreemde sprongen. Kortrijk toonde zich in de eerste helft sterker, maar veel leverde dat niet op. Een eerste kans kwam er voor Oussalah. Na iets meer dan tien minuten spelen kwam de middenvelder voor doel, maar hij mikte in het zijnet.

Ook nadien bleef Kortrijk domineren. Na twintig minuten zetten de West-Vlamingen een mooie aanval op. De Limburgse verdedigers wisten de bal net op tijd te onderscheppen, waardoor Schollen de bal in hoekschop kon tikken.

Even later kwam Sint-Truiden toch eens piepen. Een vrije schop belandde op het hoofd van Sasha Kotysch, die de bal in de armen van Pillot kopte. Joeri Dequevy probeerde zijn maats aan te sporen, maar veel effect had dat niet.

Grote kans voor beide ploegen

Met nog tien minuten te spelen lukte Dejaeghere aan de overkant bijna een doelpunt. Een voorzet kwam voor zijn voeten en zijn schot werd via het been van de Truiense doelman tegen de paal gewerkt. Niet veel later viel er ook aan de overkant een grote kans op te tekenen. Een bal uit hoekschop kwam via Dequevy bij de jonge Schils terecht. De middenvelder verloor zijn kalmte en knalde tegen de lat.

Het begin van de tweede helft bracht niet veel nieuws. Beide ploegen gingen verder met dezelfde elf spelers en het spelbeeld was onveranderd. Kortrijk was iets sterker, maar kon het overwicht niet omzetten. Carevic dropte een voorzet in de zestien, maar STVV wist die makkelijk op te ruimen. Nadien vond Oussalah Brecht Dejaeghere voor doel, maar de Argentijn wist niet in doel te werken.

Het duurde tot de zestigste minuut voor er wat actie in de wedstrijd kwam. Capon kon net buiten de kleine rechthoek aanleggen, maar hij geraakte niet voorbij Davy Schollen. De Truiense doelman hield zijn team voorlopig recht.

Ook STVV deed gretiger mee. Een knal van Bonemme belandde over de achterlijn en was nog niet zo gek ver weg van het doel van Pillot. Nadien kon ook Kotysch aanleggen, maar hij mikte zijn schot naast.

Dan toch Dejaegere!

Tien minuten voor tijd gebeurde het dan toch. Na lang zoeken vond Kortrijk een gaatje en kwam het op voorsprong. Een voorzet van Capon kwam voor de voeten van Dejaegere. De middenvelder bedankte en knalde de thuisploeg op voorsprong. Het doelpunt gaf de thuisploeg vleugels en Chavarria werkte zich voorbij enkele tegenstanders. Zijn schot werd weggewerkt door Kotysch.

Op het einde wist invaller Nfor nog een actie uit zijn sloffen te toveren, maar het leverde niets meer op. 1-0 is het verdict en Kortrijk stoot door naar de halve finale.