Reactie Alderweireld: "Nu sleutelmatchen tegen Macedonië"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Alderweireld: "Nu sleutelmatchen tegen Macedonië"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld speelde een degelijke wedstrijd op de rechtsachter tegen Slovakije. Hij was vooral tevreden over wat de Rode Duivels in de eerste helft op de grasmat legden.

Robby Morren in Brugge

"Dit was eigenlijk een overbodige match op dit moment maar dat betekent niet dat we er niet vol voor zijn gegaan. We hebben ons best gedaan en de eerste helft was heel goed. In de tweede helft kregen we het moeilijk en werd het slordiger maar daar kunnen al die wissels wel een rol in spelen.

"Als we spelen zoals in de eerste helft kunnen we het veel teams heel lastig maken. We hebben tijdens die eerste periode voldoende kansen gecreëerd maar misschien konden we nog wat efficiënter geweest zijn."

Rechtsback

Over zijn eigen prestatie als rechtsachter was de verdediger best tevreden. "Ik ben het wel gewoon op die rechstback, het voelt nu vertrouwd aan op die plaats en ik ken mijn opdracht. Ik ben dankbaar dat ik van de coach de kans krijg om te spelen. Ik ga ervan uit dat ik de volgende wedstrijd ook zal mogen starten."

Brazilië

Het tweeluik tegen Macedonië wordt erg belangrijk voor de Rode Duivels. "Dat worden sleutelmatchen in onze kwalificatiecampagne. We mogen Macedonië niet onderschatten, we mogen zeker niet met het idee naar die match toegaan dat we die met de vingers in de neus zullen winnen. Toch moeten we met zelfvertrouwen aan die wedstrijden beginnen want ons doel is Brazilië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties