Interview Brepoels: "Verrassing dat we derde staan"

Thomas Eeckhout
| 3 reacties
Brepoels: "Verrassing dat we derde staan"
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

STVV stond voor Nieuwjaar nog tiende, waardoor de promotie naar eerste klasse ver weg leek. Vier wedstrijden later staan de Kanaries terug derde op zeven punten van leider KV Oostende.

STVV beleeft een vreemd seizoen. De club van trainer Guido Brepoels startte het seizoen met de promotie als hoofddoel. In december zag het er met een tiende plaats niet goed uit waardoor de club besloot de kern te verjongen met het oog op de toekomst. Die beslissing blijkt nu vroeger dan verwacht resultaten op te leveren, want de Kanaries staan na een 12 op 12 plots derde.

Ook trainer Guido Brepoels is verrast. "Toen we in december besloten om met de nieuwe visie van verjonging van start te gaan hadden we ingecalculeerd dat we van onder nul en steen per steen zouden moeten beginnen bouwen", zegt Brepoels. "Na de winterstop vatten we de competitie aan zonder zeven ervaren spelers, zoals Giel Deferm, die naar Beerschot trok."

Toch blijkt STVV geen last te hebben van de verjonging. Na de winterstop haalde het 12 op 12, scoorde het tien keer en kreeg de verdediging geen enkel doelpunt binnen. "Ik had de 12 op 12 niet verwacht", vertelt Brepoels. "De groep gaat ervoor en zit vol vuur. Toch is het zaak om alles week per wee te bekijken, net omdat we met een jonge kern zitten. Je mag niet vergeten dat werken met een jonge kern soms nog veel bijsturing vraagt. Daarom is onze opdracht simpel. We moeten gewoon proberen alles te winnen en dan zien we wel waar het schip strandt. Te beginnen met de wedstrijd dit weekend tegen Heist."

Titelstrijd

Dankzij de onverhoopte resultaten van de voorbije weken doet STVV opnieuw mee voor de titel en de promotie naar de Jupiler Pro League. Toch wil Brepoels de druk zo veel mogelijk weghouden van zijn spelers. "Als we zelf resultaten blijven halen is alles mogelijk", zegt hij. "Het is al een hele prestatie wat we nu al bereikt hebben."

Over de titelstrijd is Brepoels duidelijk. "Alles is afhankelijk van wie de eerste steek laat vallen", aldus de Truiense selectieheer. "Dit weekend spelen bijvoorbeeld Westerlo en Moeskroen tegen elkaar. Als wij punten halen tegen Heist, is het resultaat van die wedstrijd altijd in ons voordeel. Ik zie Moeskroen trouwens als een taaie klant voor de titel. Met de inbreng vanuit Lille heeft de club veel mogelijkheden en spelen ze heel sterk. Maar vergeet de vele ervaring van Westerlo en de kracht en gestalte van KV Oostende niet. Het wordt een spannende titelstrijd!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties