Reactie Mertens: "Nederlaag had zuur geweest"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Mertens: "Nederlaag had  zuur geweest"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens viel tegen Slovakije in en besliste de wedstrijd met een heerlijke goal. Dat hij op de bank moest starten vond hij ditmaal niet zo erg omdat de bondscoach die beslissing goed had toegelicht.

Robby Morren in Brugge

"Tegen zo'n ploeg mogen wij gewoon niet verliezen", stak de matchwinnaar van wal. "Zij schieten één keer goed op goal en het levert hen direct een doelpunt op. Dit is een goede les voor ons. Een nederlaag had toch zuur geweest."

"Ik vond Slovakije eigenlijk zwak. Gelukkig kon ik op het einde nog scoren. Eigenlijk hadden wij die tweede goal al eerder moeten maken. Onze eerste helft was echt heel goed, op dat moment moeten wij het beter uitspelen en dan had het 2-0 of 3-0 moeten staan bij de rust."

Uitleg van de bondscoach

Mertens moest opnieuw op de bank starten. De coach had die beslissing uitgelegd en daar kon de doelpuntenmaker vrede mee nemen. Hij gaf wel duidelijk te kennen dat hij hoopt te starten tegen Macedonië.

"De trainer weet wat hij van mij kan verwachten. Hij heeft nu goede redenen gegeven waarom ik niet aan de wedstrijd begon. De inhoud van dat gesprek ga ik niet vertellen, dat blijft binnen de groep. Het is natuurlijk zo dat je elke speelminuut die je krijgt, wil tonen wat je kan."

De Rode Duivels hebben een bijzonder sterke lichting wat logischerwijze inhoudt dat Wilmots beroep kan doen op een hele sterke bank. "De jongens op de bank kunnen allemaal het verschil maken."

Macedonië niet onderschatten

Eind maart staan de belangrijke kwalificatiewedstrijden tegen Macedonië op het programma. De komende tegenstander van de Rode Duivels won woensdagavond alvast overtuigend  tegen Denemarken.

"Die 3-0 maakt toch wel indruk, ja. Ik kijk uit naar die wedstrijden maar we moeten voorzichtig zijn en niet denken dat we zomaar vlot zullen winnen. Elke ploeg heeft kwaliteiten, we mogen niemand onderschatten maar iedereen is er klaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties