ohlOH Leuven
beeBeerschot AC
Datum: 16/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: King Power at Den Dreef
Beerschot pakt punt na rood Stijnen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Beerschot pakt punt na rood Stijnen
Foto: © SC

Beerschot heeft een kostbaar punt meegenomen uit Leuven. Het zag er nochtans erg slecht uit voor de Beren toen Stijnen tegen een rode kaart aanliep bij een 1-0 achterstand maar Raman bekroonde een uitstekende invalbeurt met een mooie goal.

Robby Morren in Leuven

Bij OHL waren Thompson en Vanaudenaerde geschorst, Gislason werd pas vader en kreeg op zijn beurt rust. Hij nam plaats op de bank. Daardoor kwamen Van Goethem, Weuts en Buysens aan de aftrap. Bij Beerschot nam Losada zijn plaats opnieuw in. Het was meteen de enige wijziging die Mathijssen doorvoerde.

Finale

“We spelen nog vier finales”, zo duidde de coach van Beerschot het belang van deze wedstrijd. Aan belangstelling ook geen gebrek want het stadion was aardig volgelopen, in het bezoekersvak was het zoeken naar een lege plaats.

Wat de 22 spelers in de eerste helft op het veld brachten was de naam finale echter niet waardig. Te weinig tempo, te veel balverlies en te weinig creativiteit. Zo kunnen we de eerste periode samenvatten. Bovendien lag het spel voortdurend stil doordat de bezoekers enkel al in de eerste helft 19 overtredingen maakten.

Toch hadden beide ploegen een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Suk greep zich naar het hoofd toen hij zijn schot op de paal zag stranden en op slag van rust kopte de inlopende Geraerts een puike voorzet van Van Goethem voorlangs.

Ibou

De tweede helft bevatte wel alle ingrediënten voor een aantrekkelijke voetbalmatch. Al snel na de pauze viel de openingstreffer. Het was Ibou die al voor de zeventiende keer de weg naar de netten vond dit seizoen. Hij plaatste een vrije trap vanop een kleine 20 meter perfect in doel.

Beerschot moest nu wel de kaart van de aanval trekken. Jacky Mathijssen gooide Raman en Mununga in de strijd en dat bracht toch meer diepgang in het spel. Ogunjimi kon een voorzet van de jonge Raman net niet in doel glijden.

Gelijkmaker na rode kaart
Met nog een dik kwartier te gaan zag het er bijzonder slecht uit voor Beerschot. De Ratten drongen aan maar er kwam meer ruimte voor de bezoekers en kwelduivel Ibou kon alleen op Stijnen afgaan. De doelman van Beerschot pakte de bal maar deed dat net buiten de zestien en werd dus terecht uitgesloten.

Het leek een uitzichtloze situatie voor Beerschot dat met 11 man al amper kansen wist af te dwingen maar toch kwam de gelijkmaker er. Benito Raman kopte een voorzet van Brillant over doelman Bailly en bezorgde zijn team zo nog onverhoopt een kostbaar punt. Het slotoffensief van OHL leverde niets meer op.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Weuts Koen 89' -
Buysens Ludovic 90' -
Van Goethem Kenneth 86' -
Ngolok Evariste 90' -
Karuru Ovidy 69' -
Geraerts Karel 90' -
Ibou Sawaneh 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 90' -
  Bank G Beoordeel
Gislason Stefan 21' -
Azevedo Thomas 4'  
Ruytinx Bjorn 1'  

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Marzo Stefano 62' -
Brillant Frédéric A 90' -
Deferm Giel 90' -
Chanot Maxime 90' -
Suk Joey 90' -
Losada Hernan   90' -
Nwanganga Kennedy 59' -
Öztürk Alpaslan 74' -
Van Acker Thibaut   90' -
Ogunjimi Marvin   90' -
  Bank G Beoordeel
Raman Benito 31' -
Mununga Joachim 28' -
Vanlangendonck Koen 16' -
Herbeleef OH Leuven - Beerschot AC

Vooraf