Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Luminus Arena
RC Genk pakt 9 op 9
Robby Morren

Racing Genk heeft zondagavond makkelijk gewonnen tegen Kortrijk. De Limburgers kwamen al snel op voorsprong en de bezoekers konden hen nooit echt in de problemen brengen. Na 90 minuten was een logische 2-0 het verdict. Een tegenvaller voor Genk was het uitvallen van Vossen.

Robby Morren in Genk

Glynor Plet had na zijn doelpunt tegen Stuttgart aangegeven dat hij zijn plaats op de bank beu is en zijn oproep kreeg gehoor van Mario Been. Plet verscheen aan de aftrap en zou zijn coach daarvoor bedanken met een doelpunt. Julien Gorius mocht starten in plaats van Kumordzi. Köteles ondervond nog hinder aan de voet waardoor Van Hout plaats mocht nemen onder de lat tegen zijn ex-club. Bij Kortrijk liet Vanhaezebrouck slechts één wijziging noteren: Martin verhuisde naar de bank, Matton kwam in de ploeg.

Blessure Vossen

Het openingskwartier bracht voor Genk goed en slecht nieuws: het uitvallen van Vossen en een vroege voorsprong. Jelle Vossen verstapte zich al heel vroeg in de wedstrijd en ging kermend tegen de grasmat. Het was snel duidelijk dat de aanvoerder niet verder kon. Hij werd vervangen door De Ceulaer. Mario Been moest zo al heel snel zijn pionnen verschuiven: Monrose ging nu naast Plet postvatten terwijl Benji naar de linkerflank moest.

Het goede nieuws voor de thuisploeg was dat het al na 12 minuten op voorsprong klom vanop een hoekschop. Het leer kwam voor de voeten van Simaeys die zijn eerste van het seizoen tussen een bos van benen tegen de netten trapte. (1-0)

Verder zagen we in de eerste helft vooral éénrichtingsvoetbal met de thuisploeg die de bal vlot liet rondgaan en veel op de helft van de tegenstander speelde. Kortrijk slaagde er wel in enkele hoekschoppen af te dwingen maar een echte doelpoging lieten de bezoekers niet noteren.

De Kortrijkzanen kwamen met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer en er waren pogingen van Chavarria en Pavlovic maar het was onvoldoende om Van Hout in de problemen in de brengen. Toen Chavarria dan toch alleen voor Van Hout kon opduiken mikte hij de bal op de borst van de Genkse goalie.

Negende voor Plet

Voor Genk kwam er nu meer ruimte en halfweg de tweede helft moest Darren Keet zich een tweede keer omdraaien. De doelman loste een voorzet van De Ceulaer, Plet was goed gevolgd en bedankte Mario Been voor zijn basisplaats met alweer zijn negende treffer van het seizoen. De grootste kwaliteit van de Nederlandse spits is dat hij steeds op de juiste plaats opduikt. Kortrijk kon Genk op geen enkel moment meer in de problemen brengen. De 2-0 is een terechte uitslag.

Genk pakt zo zijn derde opeenvolgende zege en hoeft in het klassement niemand naast zich te dulden op de derde stek. De Kerels moeten nu ook hun allerlaatste hoop op een plaats in de topzes opbergen.