Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: White Hart Lane
Tottenham walst over Inter
Timothy Collard

Tottenham heeft zijn heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League gewonnen. The Spurs toonden zicht sterker dan het Inter van coach Stramaccioni. De wedstrijd eindigde op 3-0 en Jan Vertonghen zorgde voor het derde doelpunt.

De partij kon niet beter beginnen voor Tottenham. Sigurdsson draaide de bal scherp voor doel, Gareth Bale klom hoger dan Cambiasso en kopte de bal perfect in de hoek: 1-0. Tien minuten later waren het alweer Bale en Sigurdsson die een hoofdrol opeisten. Bale trapte op doel, Handanovic loste de bal en Sigurdsson kon de bal binnentikken. De Engelsen gingen met een verdiende 2-0 voorsprong rusten.

In de tweede helft ging Tottenham gewoon verder op zijn elan. In minuut 53 bracht Jan Vertonghen zijn team op 3-0. De Rode Duivel klom hoger dan zijn bewaker en verschalkte Handanovic voor een derde keer. De Engelsen speelden de wedstrijd makkelijk uit en Inter kon hen niet meer verontrusten.

Inter lijkt zo goed als zeker uitgeschakeld in de Europa League. De Italianen moeten hopen op een mirakel om de achterstand alsnog om te buigen in de terugwedstrijd, maar Tottenham lijkt zo goed als zeker van de kwartfinales.