kvoKV Oostende
wsbWS Bruxelles
Datum: 21/03/2013 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Diaz Arena
Verzwakt Woluwe verrast Oostende bijna
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Verzwakt Woluwe verrast Oostende bijna
Foto: © SC

Oostende en White Star Woluwe hielden elkaar in evenwicht in het Albertpark. De bezoekers kwamen tweemaal op voorsprong, maar Schmisser kon in de extra tijd nog de verrassende nederlaag afwenden.

Sander De Graeve in Oostende

Bij Woluwe slaagde men er niet in om 18 spelers op het wedstrijdblad te krijgen. De speculaties over de toekomst van de ploeg, die het sportief toch erg goed doet, zullen alleen maar toenemen. Op de bank namen quasi enkel beloften plaats. De gemiddelde leeftijd bij de zes wisselspelers was 18,6 jaar. De benjamin van het gezelschap was Liam Bossin, een zestienjarige doelman.

De ploeg die op het veld verscheen verschilde vooral in de defensie van de normale typeploeg. Michael Jonckheere en Diowo namen plaats centraal in de verdediging. Het was echter niet zo dat White Star Woluwe zich naar de slachtbank liet leiden.

Amoah dicht bij goal

Oostende kreeg al in de vierde minuut een serieuze waarschuwing. Patrick Amoah dook alleen op voor Kudimbana, maar die laatste kon het schot nog keren. Aan de overkant tekende Depoitre voor een kopbal die over ging.

Het werd uiteindelijk een eerste helft met vooral veel strijd op het middenveld. Michiel Jonckheere, niet te verwarren met Michael Jonckheere van Woluwe, tekende nog voor een plaatsbal, maar Minsart kon klemmen. De ruststand bleef 0-0.

Meer aanvalsdruk Oostende

Na de koffie bracht Vanderbiest de, vooraf twijfelachtige, Moreels voor Coussement. Oostende ging met drie voorin spelen, maar veel meer kansen kwamen daar niet uit voort. Pas toen Jamaique Vandamme zijn opwachting maakte ging het beter voor Oostende.

Binnen de vijf minuten had het driemaal kunnen scoren, met Vandamme tweemaal in de hoofdrol. Een erg mooi schot van Michiel Jonckheere spatte uiteen op de paal. In de fase die daarop volgde kreeg Oostende het spreekwoordelijke deksel op de neus. Invaller Yagan werkte van dichtbij met het hoofd een voorzet van De Oliveira binnen. De bank van Woluwe vierde het doelpunt uitbundig, als werd net de promotie behaald.

Dol slot

Lang kon Woluwe niet genieten van de voorsprong. Luissint bracht Oostende op gelijke hoogte met een rake kopbal. De aangever was Brouckaert op vrije trap. Oostende scoorde het leeuwendeel van de goals dit seizoen uit stilstaande fasen.

Na een scherpe counter kwam Woluwe even later toch opnieuw op voorsprong. Amoah mocht op Kudimbana af en twijfelde niet. Het leek slecht af te lopen voor Oostende, maar in een dol slot kwam het toch nog langszij. Schmisser scoorde een frommelgoal in de extra tijd. De verslagenheid bij Woluwe was groot.

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Kudimbana Nicaise 90' -
Schmisser Baptiste 90' -
Dequaire Guillaume 90' -
Kaminiaris Georgios   90' -
Luissint Xavier 90' -
Brouckaert Yohan 90' -
Van Steenbrugghe Lander 73' -
Jonckheere Michiel 90' -
Coussement Niels 45' -
Depoitre Laurent 90' -
Dissa Mahamadou Mama 59' -
  Bank G Beoordeel
Moreels Wouter 45' -
Vandamme Jamaique 31' -
Martens Gertjan 17' -
Dumesnil Jérémy -  
De Schutter Niels -  
Gendarme Lionel -  
Vanhaecke Gianni -  

WS Bruxelles WS Bruxelles

  Speler G Beoordeel
Minsart Thomas 90' -
Jonckheere Michael 90' -
Neuville Jérome 81' -
Diowo Emongo 90' -
Mpati Bibuangu Tracy   90' -
Farin Frederic   90' -
Yılmaz Ali 64' -
Rodrigo de Oliveira Daniël 90' -
Amoah Patrick   90' -
Regnier Thomas   90' -
Loemba Yannick Gaby 90' -
  Bank G Beoordeel
Yagan Ivan   26' -
Raguet Raphael 10' -
Shallow James -  
Bryssinck Alexandre -  
Bossin Liam -  
Baquet Arthur -  

Vooraf