Datum: 22/03/2013 13:45
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 6
Groep F: Israël en Portugal delen de punten

Israël heeft voor de eerste verrassing van het interlandweekend gezorgd. In eigen huis hield het Portugal op een gelijkspel. Pas in de absolute slotfase kon Portugal een nederlaag vermijden.

Israël - Portugal 3-3

Israël en Portugal stonden voor deze wedstrijd gedeeld tweede met 7 op 12 in de poule. Het was dus belangrijk om te winnen om enigszins in het spoor van leider Rusland te blijven.

Portugal kwam snel op voorsprong dankzij Bruno Alves. Daarna was het echter al Israël dat de klok sloeg. Hemed zorgde voor de gelijkmaker en vlak voor rust kwam Israël verdiend op voorsprong, doordat Basat op aangeven van diezelfde Hemed de 2-1 in het dak van het doel trapte.

Na rust nog meer druk van Israël, terwijl Ronaldo meermaals vroeg om een strafschop en die niet kreeg. Rami Gershon (ex-Standard en Kortrijk) zorgde twintig minuten voor tijd voor een ogenschijnlijk geruststellende dubbele voorsprong, maar via Helder Postiga en Fabio Coentrao werd er alsnog een puntje uit de brand gesleept door Portugal.

Beide teams blijven zo op de tweede plaats in de groep, maar Rusland heeft wel de kans om tot zeven punten uit te lopen als het kan winnen in Noord-Ierland.

Luxemburg - Azerbeidjan 0-0

De twee kneusjes van de poule kwamen niet tot scoren, waardoor de wedstrijd eindigde op een logische 0-0 einduitslag. Azerbeidjan heeft nu drie punten, Luxemburg twee. Beide landen kunnen het WK al min of meer op hun buik schrijven, al is dat verre van verrassend.