Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Allianz Arena
Groep C: Duitsland wint ook thuis van Kazachstan
Timothy Collard

Duitsland heeft ook in eigen huis geen fout gemaakt tegen Kazachstan. Nadat de Duitsers vorige week vrijdag makkelijk gingen winnen op verplaatsing, wonnen ze in München met 4-1. Ierland en Oostenrijk speelden 2-2 gelijk en de strijd om plaats twee ligt volledig open.

Duitsland-Kazachstan  4-1

De wedstrijd was bij de rust al volledig beslist. In een dolle tien minuten zorgden Reus, Götze en Gündogan voor een veilige 3-0 voorsprong bij de rust. Opvallend, drie keer was het een speler van Dortmund die wist te scoren.

Meteen na de rust werd Duitsland toch even opgeschrikt. Na één minuut spelen in de tweede helft maakte Schmidtgal er 3-1 van. Daarna controleerden de Duitsers vooral, zonder zich te vermoeien. Helemaal aan het einde van de wedstrijd zorgde Reus er met zijn tweede van de avond voor dat de 4-1 eindstand op het scorebord stond. Duitsland wint dankzij vier doelpunten van Dortmundse makelij met 4-1 van Kazachstan.

Strijd om plaats twee ligt volledig open

Ierland-Oostenrijk  2-2

De strijd om de tweede plaats in groep C ligt volledig open. Ierland en Oostenrijk telden allebei zeven punten voor aanvang van hun wedstrijd. De twee landen maakten er een onderhoudende pot van die op 2-2 eindigde. Geen van beide zet dus een stap voorwaarts richting barrages.

Al na een tiental minuten opende Harnik de score voor de Oostenrijkers. De vreugde was echter van korte duur. Na 25 minuten trok Jonathan Walters de bordjes in evenwicht. De Ier zette een penalty feilloos om. Op slag van rust maakte diezelfde Walters er 2-1 van, en zo konden de Ieren met een voorsprong gaan rusten.

Ierland leek heel lang gewonnen spel te hebben, maar daar dacht ene David Alaba anders over. De Oostenrijkse linksachter van Bayern München scoorde in minuut negentig de gelijkmaker, en zo mag ook Oostenrijk nog altijd blijven dromen van het WK 2014 in Brazilië.