Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Niet gefloten strafschop ontneemt Lierse de 3 punten
Frank Deckers

Lierse speelde tegen Kortrijk tijdens hun eerste wedstrijd van play-off II in groep A. De match eindigde op 0-0 aangezien de teams niet goed bij schot waren. Er waren enkele kansjes maar de laatste baltoets was nooit accuraat genoeg.

Beide ploegen konden doorheen de eerste helft amper kansen afdwingen. Kortrijk begon het beste aan de wedstrijd met een kleine kans voor Pavlovic, de bal werd echter makkelijk gepakt.

Zowel Lierse als Kortrijk stapelde de slechte passes op. Na een snelle counter kon Chavarria net niet scoren, de doelman kwam goed tussen beiden. Net voor de rust kreeg Pavlovic een gele kaart nadat hij iets te hard doorging op Wils.

De eerste helft van de wedstrijd was van geen hoog niveau. Beide ploegen toonden weinig inzet en creëerden amper echte kansen. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, traag en niet accuraat genoeg.

KV Kortrijk was wel de betere ploeg tijdens het begin van de tweede helft. Het tempo bleef tergend traag maar er kwamen toch meer en meer kansjes in voor. Chavarria kreeg de eerste grotere kans maar knalde de bal net buiten. Luttele minuten later kon Chavarria dan toch de 0-1 binnen leggen. De spits troefde Mahmoud af maar Swinkels redde de bal op de lijn.

Geen strafschop

Tien minuten voor tijd schoot de vlam echter in de pan. Na een aantal wissels liep het spel iets vlotter. Huzarov kreeg enkele mooie kansen maar Keet stond stevig te keepen.

Heel Lierse schreeuwde net voor tijd nog voor een penalty nadat Huzarov werd neergeduwd door Capon in de zestien. De scheidsrechter zag geen overtreding en liet de wedstrijd verder spelen. De wedstrijd eindigde op een logische 0-0. Beide ploegen speelden traag en konden amper echte doelkansen creëren.