Belgische U17 dames plaatsen zich voor EK

Belgische U17 dames plaatsen zich voor EK
Foto: © SC

De voetbalmeisjes onder de 17 jaar van België hebben zich weten te plaatsen voor het EK in Zwitserland eind juni. Een 0-0 gelijkspel was voldoende voor de groepszege.

België was ingedeeld in een groep met Duitsland, Nederland en Denemarken. De vier landen speelden een kwalificatietoernooi in Limburg en de winnaar van de groep ging door naar de eindronde van het EK, dat dit jaar in Zwitserland wordt gehouden.

Speeldagen een (1-1 tegen Denemarken met een doelpunt van Lotte Aertsen) en twee (3-0 overwinning tegen Nederland met doelpunten van Noémie Gelders (2x) en Amber Maximus) werden een maandje geleden al gespeeld, maar dankzij de sneeuwval kon pas vandaag ook de laatste groepswedstrijd worden afgewerkt. Daarin speelde België 0-0 gelijk tegen Duitsland.

Uiteindelijk bleek dat - dankzij wat hulp van de meisjes uit Nederland - voldoende voor de groepswinst. Nederland snoepte twee punten af van Denemarken met een 2-2 gelijkspel, waardoor België met 5 op 9 en een beter doelsaldo dan Denemarken alsnog naar de EK-eindronde mag.

Die wordt eind juni gespeeld in Zwitserland. In de halve finale zal België het vermoedelijk opnemen tegen Polen, al zijn ook Noorwegen en Oostenrijk nog niet uitgeschakeld voor de eindronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties