Interview Boffin: "We moeten proberen om vierde te blijven"

Conrad Grayson
| 6 reacties
Boffin: "We moeten proberen om vierde te blijven"
Foto: © SC

Danny Boffin is sinds dit seizoen de assistent-coach van Guido Brepoels bij Sint-Truiden en sprak met Voetbalkrant over zijn nieuwe functie en de resterende wedstrijden van de kanaries.

Boffin groeide op in Sint-Truiden en doorliep alle jeugdreeksen van de Limburgse club. In 1984 maakte de Truienaar, onder leiding van coach Eric Vanlessen, de overstap naar het eerste elftal. Samen met Marc Wilmots en enkele andere talentvolle jongeren, promoveerde Boffin in 1987 met STVV naar de eerste voetbalklasse.

“Ooit wil ik hoofdtrainer worden”

Boffin heeft soms wel eens zin om terug op het veld te staan, maar beseft dat hij een mooie carrière als profvoetballer achter de rug heeft. “Ik heb mijn periode gehad. Nu probeer ik vooral, als assistent van coach Brepoels, bij te springen waar nodig is.”

Boffin wil ooit zelf coach te worden van een eerste ploeg, maar benadrukt dat hij nog wat tijd nodig heeft.

“De ambitie om ooit hoofdtrainer te worden is er zeker, maar nu nog niet. Ik zit op een ideale plaats met coach Brepoels boven mij. Ik kan echt enorm veel leren van hem opvlak van coaching naar de groep toe of van de manier waarop hij naar voetbal kijkt.”

De vroegere middenvelder van de kanaries heeft het spelletje zelf lang genoeg gespeeld om te weten dat de voetbalwereld hard is en teert op resultaten.

De Truienaar heeft ook enkele jaren in het buitenland gevoetbald bi FC Metz. Daar heeft hij veel ervaring opgedaan, die hij nu misschien bij STVV nog kan gebruiken. Toch mag je het volgens hem niet op die manier bekijken.

“Ik heb heel wat voetbalervaring opgedaan bij Metz, maar die kan ik nu als assistent-coach niet gebruiken. De situatie was toen ook helemaal anders. Ik kwam terecht in een andere club met een ander budget en de spelers hadden ook meer ervaring.”

“We waren afgeschreven”

Boffin weet dat de jonge spelers van Sint-Truiden ervaring moeten opdoen en dat kan alleen door ze veel speelminuten te gunnen. Zoiets vraagt tijd, maar is enorm belangrijk.

“Als je ziet wat onze ploeg dit seizoen gepresteerd heeft, dan mogen we heel tevreden zijn. Zeker als je naar de tweede ronde kijkt. We waren afgeschreven en zes spelers moesten daarenboven weg. Het was toen tijd voor verjonging en we hebben dat perfect kunnen opvangen. Dat is de verdienste van een geweldige coach Brepoels, een hardwerkende ploeg en een schitterende technische staf.”

STVV behaalde in de laatste twee wedstrijden slechts één op zes. Afgelopen weekend verloren de kanaries nog op Stayen van FC Antwerp met 0-2. Toch kon het ook makkelijk anders gelopen zijn.

“Antwerp speelde goed georganiseerd. Wij maakten in de eerste helft een fout in de verdediging, wat meteen werd afgestraft. Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan”, aldus Boffin aan Voetbalkrant.

“Nadien hadden we meermaals de gelijkmaker aan de voet, maar we konden het niet afmaken. Dat is ook de verdienste van hun doelman, die erg goed stond te spelen. De bal vloog ook nog een keer tegen de paal, het leek alsof hij er echt niet in wou. Maar dat is voetbal, zo kan het nu eenmaal gaan. Anwerp speelde goed en heeft een stevige ploeg.”

Boffin denkt ook dat Westerlo alles op alles gaat zetten in de eindronde omdat de titel beslist is. “Zij zijn zeker van de eindronde en gaan de komende wedstrijden anders spelen, meer ontspannen. Zij zullen wellicht enkele spelers aan de kant houden, zodat ze fris aan de eindronde kunnen beginnen.”

“Als we de eindronde halen, mag alles en moet niets”

Onlangs werd ook het nieuws vrijgegeven dat WS Woluwe voorlopig geen licentie krijgt. De kans dat Woluwe in beroep zal gaan is twijfelachtig, want de club verkeert in financiële moeilijkheden. Ook RBD Borinage kampt met financiële problemen en kreeg geen licentie. Laat dat net de twee ploegen zijn die Sint-Truiden in het klassement op de hielen zitten.

“Ik denk dat alleen Eupen ons nog kan bedreigen. Wij staan vijf punten voor hen en we hebben een wedstrijd minder gespeeld. Eupen gaat volgens mij niet al haar resterende wedstrijden winnen, dus ik denk dat we met één winst genoeg hebben om zeker te zijn van de eindronde.”

“We moeten gewoon proberen om vierde te blijven. De eindronde is toch een loterij. Iedereen kan vanaf dat moment winnen. Ons doel was om de eindronde te halen en vanaf dan kunnen we frank en vrij voetballen. Alles mag en niets moet."

Toch zal Sint-Truiden er alles aan doen om de eindronde te winnen, als ze die halen. Iedereen wil terug naar de eerste voetbalklasse.

“Jammer genoeg kan dat maar één ploeg van de vier zijn. Wij hebben een jonge kern en we weten dat het heel moeilijk zal worden. Promoveren we niet, dan hebben we nog altijd een schitterend seizoen achter de rug. Promoveren we wel, dan zou dat de kers op de taart zijn. We zullen dan wel een beroep doen op versterkingen. Het zou dan toch om vier à vijf spelers gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties