Celtic kampioen!

Celtic Glasgow mag zich net als vorig jaar kampioen van Schotland noemen. Een 4-1 overwinning tegen Inverness CT zorgde voor de mathematische beslissing.

Het zag er al weken naar uit dat Celtic de titel ging pakken en niemand twijfelde eraan dat het zou gebeuren, maar door wat puntenverlies duurde het uiteindelijk langer dan verwacht.

Vandaag kon het dan eindelijk voor de titel spelen tegen Inverness CT, de derde uit de stand op achttien punten. Aan de rust was het nog steeds 0-0, maar ook bij die stand was de titel binnen. Toch wou de thuisploeg de fans nog iets gunnen en dus schakelde Celtic een tempo hoger in de tweede helft.

Dat leidde uiteindelijk nog tot een resem doelpunten: op het uur opende Hooper de score, even later was het via Ledley al 2-0. Opnieuw Hooper deed de boeken helemaal toe met nog een kwartier te spelen en ook Samaras mocht nog zijn goaltje meepikken.

Doran milderde nog in de blessuretijd, maar dat kon de pret niet drukken. Celtic heeft nu – met nog vier speeldagen te spelen – vijftien punten voorsprong op Motherwell, waardoor de titel helemaal binnen is. De champagne mag dus uit de koelkast worden gehaald.