lieLierse SK
berBergen
Datum: 27/04/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Jarju leidt Bergen opnieuw naar overwinning
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Jarju leidt Bergen opnieuw naar overwinning
Foto: © SC

Bergen is op bezoek bij Lierse gaan winnen met het kleinste verschil. De Draken konden alweer rekenen op man in vorm Mustapha Jarju. Net als vorig weekend tegen Kortrijk, kroonde de Gambiaan zich tot man van de match.

Lierse had niets meer te winnen of te verliezen en daarom gunde coach Eric Van Meir twee van zijn jonkies een basisplaats. Julien Vercauteren en Jasper Van der Heyden verschenen aan de aftrap, en vooral die laatste liet zich meermaals opmerken met enkele geslaagde acties.

Zo zette de zeventienjarige middenvelder Christian Pouga ei zo na op weg naar de openingstreffer. De Kameroense aanvaller zag zijn volley echter naast het doel van Saussez belanden. Pouga kreeg later nog een betere kans, maar kopte net naast.

Man in vorm Jarju opnieuw beslissend

Daarna nam Bergen het spel over. Eerst kreeg Tim Matthys tot tweemaal toe de kans om zijn team op voorsprong te zetten, maar de flankspeler stuitte in eerste instantie op Goris en trapte de bal vervolgens huizenhoog over doel.

Niet veel later was het dan toch raak voor De Draken. Aloys Nong loodste Mustapha Jarju langs de Lierse-defensie en de Gambiaan faalde niet. Het was het derde doelpunt in twee wedstrijden voor de man in vorm bij Bergen, die ook vorig weekend al twee keer aan het kanon stond tegen Kortrijk. Na het openingsdoelpunt controleerde Bergen de partij en dat bleek bij de rust ook uit het balbezit. Zo had het team van Enzo Scifo maar liefst 59% van het balbezit.

Onmachtig Lierse komt niet tot scoren

De tweede helft kwam maar moeizaam op gang en Bergen kwam aanvankelijk niet in de problemen. Het kon de zeldzame aanvallen van Lierse makkelijk opvangen, maar legde zelf ook nog maar amper het goeie voetbal van in de eerste helft op de grasmat.

De wedstrijd kabbelde verder en geen van beide ploegen leek nog geïnspireerd om er wat van te maken. Jarju kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar weigerde de fantastische assist van Nong in ontvangst te nemen. De Gambiaan plaatste het leer naast Goris, maar ook naast de kooi van de Lierse-doelman.

In de slotfase ging Lierse dan toch nog op zoek naar de gelijkmaker. Eerst kopte Hazurov op hoekschop centimeters naast en wat later scoorde de invaller dan toch. De spits stond echter buitenspel en het feestje ging niet door. Van Imschoot pakte helemaal aan het einde van de wedstrijd nog rood, nadat hij over de bal tackelde en zijn voet op het scheenbeen van Saladhin plantte. Bergen hield evenwel stand en zo verliest Lierse ook zijn laatste thuiswedstrijd in play-off II. Bergen van zijn kant, wacht de zaak Dejaegere af en kan volgende week tegen AA Gent misschien nog groepswinnaar worden.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Goris Nathan 90' -
Lambot Benjamin 90' -
Frans Frederic 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Ahmed Farag Samir 90' -
Saïdi Karim 90' -
Wils Thomas 90' -
Bourabia Rachid 90' -
Van Der Heyden Jasper 74' -
Pouga Christian 61' -
Vercauteren Julien 78' -
  Bank G Beoordeel
Mahmoud Essam -  
Sols Jasper -  
Vets Gianni -  
Shebeita Mostafa Yehia Mohamed -  
Said Ahmed Salahdin 29' -
Hazurov Kostadin 16' -
Aboumosalam Ahmed 12' -

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 90' -
Debisschop Mathieu 90' -
Van Gijseghem Daan 45' -
Sapina Jérémy 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Van Imschoot Tom   90' -
Jarju Mustapha 90' -
Matthys Tim 90' -
De Belder Dylan 73' -
Nong Aloys A 90' -
  Bank G Beoordeel
Werner Olivier -  
Timmermans Nicolas -  
Arbeitman Shlomi -  
Chatelle Thomas -  
Franquart Peter 45' -
Nyoni Vuza Prince 17' -
Kose Bahatin -  
Herbeleef Lierse SK - Bergen

Vooraf