lieLierse SK
berBergen
Datum: 27/04/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Live Bergen hoopt nog op groepswinst
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Bergen hoopt nog op groepswinst
Foto: © SC

Vanavond gaat Bergen op bezoek bij Lierse. De Draken hopen nog op groepswinst, terwijl Lierse al blij zou zijn als het eens van de overwinning kan proeven in play-off II.

Lierse op zoek naar eerste zege

Lierse heeft eigenlijk nooit echt meegedaan voor de prijzen in play-off II. Het team van Eric Van Meir redde zich helemaal aan het einde van de reguliere competitie, maar begon toch met goeie moed aan de play-offs. Al snel werd duidelijk dat het niets zou worden voor De Pallieters.

Zo raapte Lierse amper één schamel puntje tot nu toe. Thuis tegen Kortrijk speelde de club 0-0 gelijk. Voor het overige kon het team niet één keer winnen. Het verloor van Bergen en tweemaal van AA Gent.

Eric Van Meir kan wel geen beroep doen op heel wat spelers. Zo zijn Adesanya, Annab, Elgabas, Ofori en Okka geblesseerd. Dachelet en Sels zijn niet geselecteerd voor de wedstrijd. Op de officiële website van Lierse staat ook te lezen dat wellicht twee jonkies aan de aftrap verwacht worden. Ondanks de magere oogst in play-off II, zal Lierse na de wedstrijd toch een feestje bouwen. Vanaf 22u kunnen fans terecht in de socio voor een “After Season Party”.

Bergen grootste uitdager van Gent

Bergen is het enige team dat leider AA Gent nog wat kan maken. Al moet het team wel nog afwachten wat het wordt in de zaak Dejaegere. Kortrijk won op eigen veld met 3-0. Dejaegere, die niet op het wedstrijdblad stond, viel in en daarom zou Bergen de wedstrijd wel eens kunnen winnen met een forfaitscore.

Bij De Draken willen ze maar wat graag hun kunststukje van vorig seizoen herhalen. Toen haalde de Henegouwse club de finale van play-off II. Enzo Scifo haalt opgelucht adem, de coach kan opnieuw op heel wat sterkhouders rekenen vanavond.

Zo keren Aloys Nong, Shlomi Arbeitman (schorsing) en Thomas Chatelle (blessure) allemaal terug voor de wedstrijd van vanavond tegen hekkensluiter Lierse. Arnor Angeli, Brice Ntambwe en Grégory Lorenzi liggen wel nog steeds in de lappenmand. Thuis won Bergen maar nipt van Lierse, in het Stade Charles Tondreau werd het 2-1 in het voordeel van De Draken.

De selecties van beide teams:

Lierse: Aboumosalam, Bourabia, Essam, Farag, Frans, Goris, Hazurov, Lambot, Pouga, Saïdi, Salahdin, Shebata, Sols, Swinkels, Van der Heyden, Vercauteren, Vets en Wils.

Bergen: Berthelin, Louage, Franquart, Debisschop, Matthys, Van Imschoot, Nong, Arbeitman, Chatelle, Van Gijseghem, Köse, De Belder, Nyoni, Jarju, Le Postellec, Saussez, Werner, Timmermans, Sapina, Monteyne

Shlomi Arbeitman behoort na zijn schorsing opnieuw tot de wedstrijdkern bij Bergen. Denk jij dat de aanvaller vandaag een doelpuntje zal meepikken tegen Lierse? Waag er een gokje op bij Unibet. Als je 60 euro inzet op het feit dat Arbeitman vanavond scoort, dan kan je maar liefst 204 euro terugverdienen. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via deze website een account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws