Legear riskeert drie maanden rijverbod

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Legear riskeert drie maanden rijverbod
Foto: © SC

Jonathan Legear riskeert een rijverbod van drie maanden. De speler van Terek Grozny reed in oktober vorig jaar in beschonken toestand een tankstation binnen waar klanten zaten te eten.

Het parket van Tongeren vraagt drie maanden rijverbod voor de ex-speler van RSC Anderlecht. Legear knalde met zijn Porsche op zeven oktober van vorig kalenderjaar het buffet van een tankstation binnen. De speler van Terek Grozny, die van een dancing kwam, wandelde vervolgens gewoon weg. Hij werd uiteindelijk opgepakt door de politie en moest zijn roes uitslapen in de cel.

Het rijbewijs van de voetballer werd onmiddellijk in beslag genomen. Vervolgens bleef het twee maanden op het politiebureau liggen omdat Legear was teruggekeerd naar Rusland.

De klant van het tankstation die gewond geraakte bij het ongeval stelt zich burgerlijke partij en eist een schadevergoeding van 1500 euro. Zijn werkgever wil dan weer 2500 euro voor de economische schade die het bedrijf leed door de afwezigheid van de 21-jarige Tongenaar.

De flankaanvaller toonde na het incident berouw en ging op bezoek in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers in Namen. Hij was bovendien ook aanwezig op de rechtbank in Tongeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties