Anderlecht heeft eerste transfer beet

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 80 reacties
Anderlecht heeft eerste transfer beet
Foto: © SC

Anderlecht heeft zijn eerste zomertransfer beet. Federico Villegas tekent eerstdaags een vijfjarig contract in het Astridpark. De achttienjarige middenvelder moet in Brussel de strijd aangaan met Dennis Praet en Sasha Kljestan.

De verlovingsperiode tussen de landskampioen en Federico Villegas, kortweg Vico, is voorbij. De middenvelder tekent eerstdaags een vijfjarig contract bij de Belgische landskampioen. Paars-wit betaalt om en bij het anderhalf miljoen euro voor de Spaanse jeugdinternational. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Vico, die de voorbije weken met de Spaanse U19 een EK-kwalificatietoernooi afwerkte in Polen, speelde de voorbije twee seizoenen in de hoofdmacht van de Spaanse tweedeklasser Cordoba. In de vorige jaargang begon de middenvelder negentien keer in de basiself en vond hij zes maal de weg naar de touwen. Ook Bordeaux, Benfica en Liverpool hengelden naar de diensten van Vico.

Scouts wereldwijd zijn het erover eens dat Vico een groot talent is. De middenvelder is fysiek sterk, technisch begaafd, heeft een goeie trap en is snel. Tactisch zou de Spanjaard nog oplapwerk kunnen gebruiken. John van den Brom weet alvast wat te doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties