Special Antwerp: 'Superturk': "Het kan een heksenketel worden"

Special Antwerp: 'Superturk': "Het kan een heksenketel worden"
Foto: © SC

Tweede klasse wordt morgen afgetrapt. Voor veel waarnemers zal Antwerp FC er deze keer heel dicht bij zijn, zo niet helemaal, want The Great Old wordt bestempeld als dé titelfavoriet. Al zijn de uitdagers talrijk en zeker niet te onderschatten.

Antwerp begint dit seizoen aan zijn tiende jaargang in het vagevuur van tweede klasse. En dat is genoeg. Er werden zware inspanningen gedaan om de ploeg voor de titel te laten meestrijden. Wij legden ons oor te luister bij nieuwkomer Emrullah Güvenç, bijgenaamd Superturk. De van Helmond overgekomen aanvaller moet één van de smaakmakers van The Great Old worden.

Besef je dat de druk van de supportersclan groot zal zijn?

"Natuurlijk willen zij dat de club zo hoog mogelijk eindigt en dat is hun volste recht. Zij moeten de spelers met hun aanwezigheid naar een hoger niveau stuwen. Tegen Aalst zullen er zaterdag maar liefst 10.000 fans aanwezig zijn. Daar zal menige eersteklasser jaloers op zijn. Vraag je maar eens af wat het zou geven als Antwerp mee aan de kop zou spelen."

Druk van de supporters is één ding. Is er ook druk vanuit het bestuur?

"Daar is weinig van te merken. Natuurlijk hebben zij ook een gezonde ambitie. Dat is maar vanzelfsprekend. Maar de druk wordt zoveel mogelijk weggehouden van de spelers."

Wie zijn de grootste uitdagers?

"Favorieten kan je nu nog niet aanduiden. Pas na vijf of zes speeldagen kan je stilaan een idee beginnen vormen van wie voor de knikkers gaat meespelen. Een 0 op 6 kan bij veel ploegen al voor extra druk gaan zorgen bijvoorbeeld. Of een aantal keer na elkaar winnen, kan er voor zorgen dat sommige ploegen op een wolk gaan voetballen."

Antwerp heeft er alvast een schitterende voorbereiding opzitten?

"Ja, de voorbereiding doet het beste verhopen, maar oefenwedstrijden zeggen meestal niet al te veel. Je speelt voor 4000 toeschouwers, maximaal. In de competitie kan het een echte heksenketel worden en dan moet je er pas staan."

En jij? Hoe voel jij je eerste weken bij Antwerp aan?

"Ik heb het enorm naar mijn zin. Ik vind het fantastisch dat de supporters me zo in de armen hebben gesloten. Ik voel geen druk en geniet met volle teugen op het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties