Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 8
Groep A: Anderlecht-spits is kwelduivel van Kroatië
Timothy Collard

Servië en Kroatië hebben het vrijdagavond op een gelijkspel gehouden. Daardoor tellen de Rode Duivels nu vijf punten meer dan Kroatië. Macedonië heeft Wales dan weer over de knie gelegd.

Servië-Kroatië  1-1

Het werd een hele spannende partij in Belgrado. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd echt op gang en opende Bayern-spits Mandzukic de score.

Lang konden de Kroaten niet genieten van de voorsprong, want geen tien minuten later tekende Anderlecht-spits Mitrovic voor de 1-1. Beide teams moesten in het slot nog verder met zijn tienen, maar doelpunten vielen er niet. Zo laat Kroatië opnieuw belangrijke punten liggen in de WK-kwalificatiecampagne.

Macedonië-Wales  2-1

Heel wat bekende gezichten bij de Macedoniërs: zo speelden onder meer Pacovski, Trajkovski (beiden KV Mechelen), Trickovski (Waasland-Beveren) en Kostovski (OHL) mee. Twee van de ‘Belgen’ bij Macedonië eisten ook een absolute hoofdrol op tijdens de wedstrijd. Ivan Trickovski opende de score na twintig minuten spelen, maar vlak voor rust trok Ramsey de stand in evenwicht vanop elf meter.

Op het uur mocht ook Aleksandar Trajkovski invallen bij Macedonië. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar tien minuten voor tijd besliste de Zulte Waregem-huurling de wedstrijd door er 2-1 van te maken. Gareth Bale bleef negentig minuten lang op de bank bij Wales, hij mist door de transferperikelen nog wedstrijdritme.