"Kompany absolute wereldklasse"

Joris De Wolf
| 4 reacties
"Kompany absolute wereldklasse"
Foto: © SC

In het Canvas-programma 'Extra Time' bewierookte voetbalanalist Marc Degryse afgelopen maandag onze kapitein van de nationale ploeg, Vincent Kompany. Zijn uitspraak "Kompany is de beste centrale verdediger ter wereld" werd zelfs overgenomen door enkele Engelse nieuwssites.

Aan de tafel van Frank Raes was iedereen het over een ding eens. Kompany is op dit moment de beste centrale verdediger ter wereld. Met zijn fysieke capaciteiten en zijn voetballend inzicht is Kompany ‘The King van Manchester”.

Is onze ‘Vince The Prince’ dan echt zo goed? “Wat Kompany zo speciaal maakt is dat hij zowel verdedigend als uitvoetballend wereldklasse is”, zegt 86-voudig Rode Duivel Franky Van Der Elst. “Er zijn er maar weinigen die de twee zo makkelijk combineren als Kompany. De Braziliaan Thiago Silva van PSG is ook zo iemand. ”

“We mogen de uitspraak van Marc Degryse ook niet te veel opblazen. Elk land heeft zo wel zijn Kompany. In principe is zo’n lijstje wie de beste is niet belangrijk. Het belangrijkste is dat hij goed speelt, zowel voor zijn club als voor de nationale ploeg”, zegt Van Der Elst.

“Kompany is er nu 27, hij zou op zijn best moeten zijn. Zowel op fysiek als op mentaal vlak. De voorbije jaren heeft hij heel wat ervaring kunnen opdoen bij Manchester City. Het is tijd voor te oogsten”, besluit Van Der Elst.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties