Analyse Laatste kans voor Essevee en Standard

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Laatste kans voor Essevee en Standard
Foto: © SC

De modale Belgische voetbalsupporter zal, naast genieten van de kunst van Zlatan, vooral gefrustreerd naar Anderlecht-PSG gekeken hebben. Vanavond krijgen we een nieuwe kans om wél een goeie beurt te maken in Europa. Al is het voor twee teams reeds de laatste kans.

Door Sander De Graeve

Quo Vadis Standard?

Standard mag erg teleurgesteld terugkijken op de eerste twee matchen in zijn groep. Tegen de "zwakke broertjes" Elfsborg en Esbjerg werd amper één punt gehaald. Nu wacht met Red Bull Salzburg twee maal een ploeg van een heel ander kaliber.

De roterende Guy Luzon oogstte vooral kritiek na de Europese wedstrijden. Hij roteert quasi altijd, maar het Standard dat hij Europees de wei instuurt valt doorgaans zwakker uit dan de selectie waarmee hij in het weekend voor de dag komt in de Jupiler Pro League.

Het lijkt onduidelijk waar Luzon met dit Standard nu echt heen wil. De kwalificatie voor de Europa League redde vorig jaar het seizoen van Standard, maar het lijkt alsof de Israëliër het lager inschat dan de competitie. Aan hem om vanavond in en tegen het rijke Salzburg het tegendeel te bewijzen.

Essevee, come on!

Zulte Waregem zit in bijna hetzelfde schuitje, met een één op zes heeft het nog veel werk om te overwinteren. Het voordeel dat de fusieclub wél heeft is dat het nu twee maal de slechtste ploeg van de poule mag bekampen.

Het Sloveense Maribor telt namelijk nul punten uit twee wedstrijden en slikte daarin maar liefst acht goals. Zulte Waregem kon overigens in de groepsfase nog geen enkel doelpunt scoren, maar daar lijkt het vanavond alle kansen op te krijgen.

Verder moet het hopen op zeges van Rubin Kazan tegen Wigan Athletic. Zulte Waregem had in eigen huis moeten winnen tegen de Engelse tweedeklasser, maar verzuimde dat te doen. Nu wordt het vooral bang afwachten en zelf de partijen tegen Maribor tot een goed einde te brengen, te beginnen bij vanavond in Brugge.

Genk al cruisend door Europa

Zo lijkt het toch als je de naakte cijfers bekijkt. Winst in Kiev en thuis tegen Thün zorgden voor een knappe zes op zes. De realiteit ligt anders. In Kiev kon het enkel dankzij een erg sterke Laszlo Köteles de zege pakken. Tegen de verrassend sterke Zwitsers was het in eigen huis ook pompen of verzuipen. Ook toen hield Köteles het Genkse hoofd boven water.

Nu wachten twee confrontaties met Austria Wien. De ploeg is niet van de klasse van het Red Bull Salzburg waartegen Standard het opneemt, maar is ook niet te onderschatten. Voorin loopt heel wat talent rond. Feit blijft dat een zege vanavond in eigen huis de Genkies met meer dan één been in de volgende ronde brengt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties