Van Damme: "We hebben niet volwassen gespeeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Van Damme: "We hebben niet volwassen gespeeld"
Foto: © SC

Standard verloor zijn derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League met 2-1 van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Jelle Van Damme, kapitein van de Rouches, reageerde na de match ontgoocheld op de prestatie van zijn team.

“We hebben niet volwassen gespeeld”, zegt Van Damme in een gesprek met Sporting Telenet. “Zeker de twee rode kaarten waren absoluut vermijdbaar. Verdedigend zat het vandaag wel goed, juist in aanvallen opzicht waren we nergens. We konden de bal niet langer dan tien seconden in de ploeg houden, en dan heb je op Europees niveau een probleem.”

 Nu wordt het wel heel moeilijk voor de Luikenaars om zicht nog te plaatsen voor de volgende ronde aangezien Esbjerg won op het veld van Elfsborg. Standard staat met nog drie matchen op het programma vijf punten achter op Esbjerg. “We moeten realistisch zijn. Maar zo lang het mathematisch nog mogelijk is, moeten we er in blijven geloven.”

Zondag staat de topper tegen Anderlecht op het menu. “Dat is een kans om ons allebei te herpakken. We moeten de knop omdraaien en naar zondag toe werken”, besluit Van Damme. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties