Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Nou Camp Barcelona
Groep H: Ajax boekt levensbelangrijke zege

Ajax heeft een levensbelangrijke overwinning geboekt met het oog op minstens plek drie in de poule. Een doelpunt volstond voor de drie punten. Ook Barcelona won voor eigen volk.

Barcelona - Milan 3-1

Bij Barcelona toonde Messi alweer zijn klasse. Na een halfuur mocht hij vanop de stip de score openen, na een fout van Abate op gesel Neymar. Even later werd het al 2-0 dankzij Busquets, die een vrije trap van Xavi voorbij Abbiati knikte.

Een eigen doelpunt van Piqué zorgde nog voor twijfel vlak voor rust, maar in de tweede helft kon de thuisploeg het al bij al rustig uitspelen.

Balotelli zorgde in de tweede helft wel voor wat meer gevaar van AC Milan, maar toen Fabregas tien minuten voor tijd zijn duivels ontbond om vervolgens af te spelen op Messi, kon die simpel de eindstand binnenleggen.

Barcelona lijkt nu quasi zeker van de groepswinst, terwijl AC Milan de komende wedstrijden nog moet uitkijken tegen Ajax en Celtic voor de tweede plek in de groep.

Ajax - Celtic 1-0

Ajax ging van meet af aan op zoek naar een broodnodige zege, maar dat deed het al bij al zeer behoedzaam. Celtic leek nochtans een vogel voor de kat, maar voor de koffie waren de Amsterdammers er een paar keer dichtbij, zonder echt grote kansen te hebben.

Na de pauze was het dan toch snel raak: Ajax tikte de bal wondermooi rond en Serero bediende uiteindelijk Schöne, die makkelijk en mooi binnenschoot.

Celtic moest daarna gaan aanvallen, maar het was lange tijd onmachtig. De beste mogelijkheden waren nog voor de thuisploeg, maar de paal hield Denswil van een doelpunt en eerder had een Schot al een bal van Schöne net van de lijn weten te keren.

Een verdiende overwinning al bij al voor Ajax, dat nu boven Celtic springt in de stand en zo minstens plek drie in de stand mag ambiëren.