De afvallers van de Champions League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De afvallers van de Champions League
Foto: © SC

In de Champions League zijn we nu al vier speeldagen ver. Een paar ploegen zijn al zeker van de volgende ronde. Voor enkele andere ploegen wordt het moeilijk (zoniet onmogelijk) om zich nog te plaatsen. Voetbalkrant.com zette ze voor u op een rijtje.

Groep A: Real Sociedad

De Spanjaarden pakten woensdag hun eerste puntje in deze Champions League-editie. Thuis tegen Manchester United hadden de troepen van trainer Arrasate geluk dat Robin Van Persie een penalty miste. Ook Fellaini en Rooney konden niet scoren.

Met een puntje bengelt Sociedad helemaal onderaan in groep A, ze hebben nu vier punten achterstand op Shakhtar Donetsk. Op de volgende speeldag trekken de Spanjaarden naar Oekraïne. Als afsluiter komt Bayer Leverkusen op bezoek.

Groep C: Anderlecht

Ook Anderlecht veroverde afgelopen week zijn eerste punt in de Champions League. Op het veld van PSG bracht Demy De Zeeuw paars-wit op voorsprong, maar luttele seconden later stond het opnieuw gelijk via de onvermijdbare Zlatan Ibrahimovic. In de stand staat Anderlecht laatste op drie punten van Benfica en zes punten van Olympiakos.

Op speeldag vijf ontvangen de Brusselaars Benfica. Als ze die wedstrijd winnen mogen ze misschien nog dromen van de Europa League.

Groep D: Viktoria Plzen

In een groep met Bayern München, Manchester City en CSKA Moskou hadden de Tsjechen het niet getroffen. Met nul op twaalf staan ze dan ook troosteloos laatste. Zelfs kwalificatie voor de Europa League wordt moeilijk. Ze staan drie punten achter op CSKA, maar moeten nog naar Engeland en ontvangen CSKA op de laatste speeldag.  

Groep F: Olympique Marseille

De poule met Arsenal, Napoli, Borussia Dortmund en Olympique Marseille is misschien wel de ‘groep des doods’ in deze Champions League-jaargang. Arsenal en Napoli boekten een negen op twaalf terwijl Dortmund reeds zes punten haalde. Marseille staat puntenloos laatste en mag Europees voetbal na de winterstop praktisch helemaal vergeten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties