Datum: 07/11/2013 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Salzburg walst over inefficiënt Standard
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Salzburg walst over inefficiënt Standard
Foto: © SC

Standard ging in eigen huis met 1-3 de boot in tegen de sterke formatie van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers hadden ondanks moeilijke beginminuten vleugels en plaatsten zich voor de volgende ronde. Standard mag de overwintering nu helemaal vergeten.

Sander De Graeve in Luik

Een nog niet half gevuld Sclessin zag de partij beginnen onder een hevige plensbui. Het regende in Luik al de hele dag oude wijven en dat had zo z'n gevolgen op het veld. De bal schoot op bepaalde plaatsen door en bleef aan de andere kant steken in plassen en modder.

De Afwerkende Aanvaller, het zou zomaar een strip van Suske en Wiske kunnen zijn. Een strip die vanavond niet in de bibliotheek van Standard Luik te vinden was. Voor de koffie wrongen de twee musketiers voorin, Ezekiel en Batshuayi, drie knoerten van kansen vakkundig de nek om.

Moedeloze Vainqueur

Zelfs een aanjager als Vainqueur werd er moedeloos van toen hij Batshuayi nog maar eens een perfecte assist zag verkwanselen alleen voor doelman Gulacsi. Aan de overkant waren de degens scherper.

Vooral een sterke Kevin Kampl zaaide paniek in de Luikse gelederen. Al meteen na de aftrap dribbelde hij zich een weg door de volledige defensie, maar toen lag Thuram nog in de weg. Na goed 42 minuten was het na een actie van Kampl raak voor de bezoekers.

Klasse Kampl

Alan kwam uiteindelijk in balbezit en gaf de bal via de hand van Thuram cadeau aan Svento, 0-1. Enkele minuten later was het dan prijs voor Kampl zelf na een prachtige actie met Svento. Hij knalde de bal onhoudbaar in de korte hoek van het doel. 0-2 op slag voor rust en Standard met en kater de kleedkamer in.

Eenmaal terug uit die kleedkamer deden de Rouches er alles aan om de morning after wat draaglijker te maken. Dafalgan van dienst was Paul-José Mpoku. Hij scoorde tien minuten na de herneming de goal van de hoop.

Sachertorte voor de bezoekers

De hoofdpijn kwam echter al snel terug in de Vurige Stede. Alan zette een prachtige kers op de Oostenrijkse Sachertorte. Hij knalde een voorzet van Berisha met een fenomenale omhaal voorbij Thuram. Pure poëzie van de sterke Oostenrijkse formatie.

Standard vocht nog voor wat het waard was, maar dichter dan een poging van invaller Cissé kwam het niet. Het mag de droom van de Europese overwintering opbergen. En Salzburg? Dat miste topschutter Soriano allerminst. Misschien nog het enige geluk voor de Luikenaars.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Thuram-Ulien Yohann 90' -
Opare Daniel   90' -
Ben Haim Tal 90' -
Ciman Laurent 90' -
Stam Ronnie 90' -
Bulot Frédéric A 80' -
Buyens Yoni 75' -
Vainqueur William   90' -
Mpoku Paul José 65' -
Ezekiel Imoh   90' -
Batshuayi Michy   90' -
  Bank G Beoordeel
Mujangi Bia Geoffrey 25' -
Cisse Ibrahima 15' -
Ghoochanejhad Reza 10' -
Öztürk Alpaslan -  
Kawashima Eiji -  
Arslanagic Dino -  
De Camargo Igor -  

Red Bull Salzburg Red Bull Salzburg

  Speler G Beoordeel
Gulácsi Péter 90' -
Schwegler Christian   90' -
Ramalho Silva Andre   90' -
Hinteregger Martin   90' -
Ulmer Andreas 90' -
Ilsanker Stefan 90' -
Leitgeb Christoph 90' -
Kampl Kevin  90' -
Svento DusanA 65' -
Alan CarvalhoA 88' -
Berisha Valon A 59' -
  Bank G Beoordeel
Meilinger Marco 31' -
Teigl Georg 25' -
Schiemer Franz 2'  
Reyna Sánchez José Yordy -  
Lazaro Valentino -  
Walke Alexander -  
Nielsen Håvard -  
Herbeleef Standard - Red Bull Salzburg

Vooraf