Datum: 15/11/2013 20:45
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Play-offs (H)
Mitroglou kan het ook voor Griekenland

Konstantinos Mitroglou heeft weer van zich laten horen. In de WK- barragewedstrijd tussen Griekenland en Roemenië scoorde hij meermaals en zo zette hij zijn team een stap dichter bij het WK.

We kennen Mitroglou allemaal uit de Champions League, toen hij vanuit drie kansen evenveel keer scoorde tegen Anderlecht: 0-3 in het Astridpark. Ook bij de Griekse nationale ploeg toonde de spits vanavond zijn klasse en zijn efficiëntie.

Na een kwartiertje opende de Griek de score in Athene, nadat hij de mooie pass van Salpingidis in doel verlengde. Een zweem van buitenspel hing meteen rond het doelpunt, maar het telde wel: 1-0 Griekenland.

Vijf dolle minuten

Het signaal was gegeven voor vijf dolle minuten. Eerst leek een vrije trap van Torje buiten te gaan, maar aan de tweede paal kon Stancu alsnog de 1-1 binnen koppen, meteen daarna klommen de Grieken via Salpingidis terug op voorsprong.

Daarmee hadden we alles gezien voor de pauze, want buiten de drie kansen en goals in een vijftal dolle minuten was er weinig te zien in Athene. De thuisploeg was baas, maar zonder echt kansen af te dwingen.

Mitroglou dikt aan

Na de pauze een ander beeld: Roemenië ging op zoek naar de gelijkmaker, al deed het dat vooral met hoge ballen. De Grieken zakten wat meer terug, maar probeerden er sterk uit te komen.

Halfweg de tweede helft lukte dat nog eens: via de linkerflank werd de aanval opgezet. Uiteindelijk kwam de bal bij Mitroglou, en met een halve volley trapte die de 3-1 tegen de touwen. In de slotfase werd Gekas nog van de 4-1 gehouden door de lijnrechter, die buitenspel zag. Lazar kreeg nog zijn tweede gele kaart.

Door deze score heeft Griekenland een mooie kans om het WK te halen, Roemenië zal volgende week dinsdag in eigen huis aan de bak moeten.