Groep K: Tottenham behoudt het maximum

In groep K waren de kaarten al voor vanavond geschud. Tottenham was zeker van groepswinst en Anzhi was ook al verzekerd van de kwalificatie. Beide teams speelden dus enkel nog voor de eer in een rechtstreeks duel.

Hattrick Soldado

Tottenham, met Dembélé in de basis en Chadli op de bank, begon uitstekend aan de wedstrijd. Na dik een kwartier hadden de Engelsen al een 2-0 voorsprong uitgebouwd. Soldado zorgde na zeven minuten met het hoofd voor de openingstreffer en na een knappe aanval verdubbelde de Spanjaard even later de voorsprong.

Net voor de pauze kon Anzhi toch nog iets terugdoen via Ewerton, zodat we met een 2-1 stand de rust ingingen. Kort na de pauze werden de bezoekende illusies helemaal de kop ingedrukt. Na opnieuw een knappe aanval, waarin ook een sterk spelende Dembélé betrokken was, zorgde Holtby voor de 3-1. Soldado kreeg vanop de strafschopstip nog de kans om zijn hattrick te vervolledigen en miste niet.

Tromso blijft steken op één punt

In de andere wedstrijd in groep K ging Tromso op zoek naar zijn eerste overwinning. De Noren pakten voor aanvang van de verplaatsing naar Sheriff nog maar één punt in Europa en daar bleef het ook bij. Na een vroeg doelpunt van Cazdu waren de bezoekers al meteen op achtervolgen aangewezen en nog voor de rust zette Isa de 2-0 eindstand op het bord.