Anzhi Makhachkala uitgelicht

Anzhi Makhachkala uitgelicht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk neemt het in de zestiende finales van de Europa League op tegen Anzhi Makhachkala. De Russen leken enkele jaren terug op weg om een topclub te worden, maar dat draaide even anders uit. Voetbalkrant.com stelt de club kort voor.

Anzhi schoot als een komeet naar boven, maar het verhaal van de club lijkt al even snel aan een einde te komen. De investeerders besloten om de geldkraan dicht te draaien en sterren als Samuel Eto’o, Mbark Boussoufa en Willian verlieten de club.

Bergaf, bergaf en nog eens bergaf

Vorig jaar eindigden de geelhemden nog op de derde plaats in de Russische competitie, maar dit seizoen draait het volledig vierkant. Anzhi staat allerlaatste en sprokkelde nog maar acht punten in negentien wedstrijden.

In de Europa League deed Anzhi het toch iets beter. Tottenham Hotspur bleek met 18 op 18 veel te sterk, maar Anzhi eindigde met 8 punten wel voor Sheriff Tiraspol en Tromso IL. Anzhi won twee wedstrijden, verloor twee keer en speelde twee keer gelijk. Op de laatste wedstrijddag in de poules verloor het met 4-1 op White Hart Lane.

Gebrek aan matchritme

Iets waar KRC Genk eind februari absoluut voordeel moet uithalen, is het feit dat de Russische competitie stil ligt tot begin maart. Anzhi speelde zijn laatste competitiewedstrijd op 7 december en de wedstrijden in de Europa League tegen Genk zijn pas de eerste wedstrijden met inzet.

De uitblinkers

Pakweg een jaar geleden hadden hier absolute toppers tussen gestaan, maar nu is het heel wat minder bij Anzhi. De club heeft nu veel jonge en onbekende Russen in de kern lopen, op enkele uitschieters na.

Op het middenveld beschikt Anzhi over een sterke centrale tandem. De Braziliaan Jucilei en de Oezbeek Ahmedov zijn de sterkhouders in de middenstrook. Maar het is echter de vraag of pakweg een Jucilei ook nog na de jaarwisseling voor Anzhi zal uitkomen, een transfer behoort namelijk tot de mogelijkheden.

Anzhi huurt ook de jonge Abdul Razak van Manchester City, maar die kon nog niet bepaald potten breken in Rusland. De club heeft ook nog een andere Ivoriaan in de rangen: Lacina Traoré. De boomlange spits (2m03) is in principe het gevaarlijkste heerschap bij Anzhi, maar hij ligt al een tijdje in de lappenmand. De voorbije twee seizoenen was hij in totaal goed voor dertig doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties