Hattrick Wullaert does the trick voor Belgian Red Flames
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Hattrick Wullaert does the trick voor Belgian Red Flames
Foto: © SC

De Belgian Red Flames hebben vertrouwen getankt met het oog op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland. Arras ging voor de bijl met 3-0. Alle doelpunten vielen in de eerste helft, allen waren ze van de voet van Tessa Wullaert.

Aernout Van Lindt in Brugge

De Belgian Red Flames zijn zich aan het voorbereiden op de levensbelangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland binnen een maand in Zwolle. Dit weekend gingen de Flames op stage in Brugge, het einde van die stage was een oefenpartij tegen Arras in de schaduw van Jan Breydel.

Arras staat in de Franse eerste klasse in de lagere middenmoot, maar is een fysiek sterk team. Geen wandeling in het park dus voor de Red Flames, die bovendien enkele sterkhouders moesten missen door examens, blessures of ziekte.

Wullaert werkt af aan 50%

Meteen werd het soort voetbal dat Arras speelde duidelijk: in de eerste minuut werd de bal al twee keer diep naar voor getrapt. België had weinig moeite om alles onder controle te houden, en kwam er vaak snedig uit.

Tessa Wullaert speelde vandaag een vijftigtal minuten mee, maar dat was meer dan voldoende om het verschil te maken. Zes keer werd ze diepgestoken of stuurde ze zichzelf richting vijandelijke kooi, drie keer daarvan trof ze ook doel. Afwerken aan 50% heet dat.

3-0 was meteen ook de ruststand, al hadden Wullaert en Zeler elk zeker nog een (extra) doelpunt verdiend na mooie combinaties over diverse stations.

Tweede helft maat voor niets

Aline Zeler, Nicky Evrard en Cécile De Gernier bleven binnen bij de rust, vijf minuten later gingen ook Tessa Wullaert en Tinne Van den Bergh - die haar debuut maakte - van het veld. Hun vervangsters - waarbij het ook voor Jassina Blom, Jody Vangheluwe en Tine De Caigny de eerste minuten waren voor de Flames - toonden veel goede moed en een behoorlijk aantal leuke bewegingen, maar scoren zat er niet meer in.

Of toch: een keertje kon Marlies Verbruggen binnenknallen van dichtbij, maar zij stond volgens het leidend trio buitenspel. Geen 4-0, maar de overwinning tegen Arras zal desondanks toch deugd doen. De Red Flames toonden grinta en spelen zich zo richting een onbezonnen maand januari. Op 1 februari komt de groep weer samen en is het 11 dagen lang 'Vlammen naar Zwolle'.

Opstelling België: Nicky Evrard (46' Sofie Van Houtven), Lorca Van De Putte, Laura De Neve, Lore Vanschoenwinkel (67' Tine De Caigny), Heleen Jaques (75' Jody Vangheluwe), Tinne Van den Bergh (52' Lien Mermans), Cécile De Gernier (46' Marlies Verbruggen), Nicky Van den Abbeele, Tessa Wullaert (52' Jassina Blom), Aline Zeler (46' Kristien Elsen) en Janice Cayman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties