Van den Bergh: "Lierse is één hechte groep"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Van den Bergh: "Lierse is één hechte groep"
Foto: © SC

De terugronde van de BeNe League staat op het punt te beginnen. De dames van Lierse sloten de heenronde af op plaats negen, maar tegen PEC Zwolle willen ze de terugronde alvast goed inzetten. Mogelijk putten de meisjes ook moed uit een deugddoende stage rond kerstdag.

Door Aernout Van Lindt

“De sfeer was echt geweldig op stage”, geeft Tinne Van den Bergh aan. “Er waren kerstfeestjes en het was duidelijk dat we één hechte groep zijn, waar de jonge en de ervaren spelers goed met elkaar overeenkomen.”

“Het toonde nogmaals aan dat ik goed zit bij Lierse”, is de middenveldster blij. “We zijn hier goed voorzien en ik leer veel bij. Op het middenveld speel ik vaak met ervaren speelsters als Niki (De Cock) en Lien (Mermans), daardoor groei ik zelf ook.”

De stage van Lierse ging door nabij Twente, in Nederland. Of Van Den Bergh niet liever op stage zou trekken naar Spanje? “Een stage maak je voor een groot deel zelf met de speelsters. Ook in Spanje moet je nog zelf de sfeer maken en de trainingen willen afwerken.”

“Op wat beter gehoopt”

Het tweede deel van de competitie begint vrijdag met een partij tegen PEC Zwolle. Meteen een zware verplaatsing, al heeft Van den Bergh daar zelf weinig tot geen last van: “We vertrekken met de club vaak al om 9 uur naar Nederland. Dan kunnen we goed op tijd aankomen en nog even rusten ter plaatse.”

De negende plaats in de stand, op zestien punten van de leiders Standard en Twente, is wel een kleine tegenvaller: “Het is een grote kloof om nog te dichten”, weet de middenveldster. “We hadden op wat beter gehoopt. Nu is het zaak om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen om te stijgen in het klassement.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties