"Bergen hoeft zich geen zorgen te maken over subsidies"

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
"Bergen hoeft zich geen zorgen te maken over subsidies"
Foto: © SC

Het kabinet van de Waalse minister van sport Antoine heeft gereageerd na de kritiek van Bergen-voorzitter Leone. De Henegouwers hoeven zich geen zorgen te maken: de beloofde subsidies komen er.

De woordvoerder van André Antoine laat weten dat er binnenkort een vergadering komt met de administratie, de gemeente en het kabinet. De minister is met het dossier bezig, laat zijn kabinet weten: “Antoine heeft maandag in een commissievergadering al gezegd dat het dossier afgesloten moet worden. Als we de werken in kaart hebben gebracht, kunnen we de kosten ramen en de club en de supporters tonen dat we bezig zijn met het dossier.”

De nodige herstellingswerken aan het stadion van Bergen zouden bijna 15 miljoen euro kosten. Daarvan zal Wallonië, dat ook al fors investeerde in twee andere sportcomplexen in de stad van premier Di Rupo, 60% voor zijn rekening nemen. Het stadsbestuur, dat eigenaar is van het Charles Tondreaustadion, moet het resterende bedrag ophoesten. Ook de woordvoerder van de burgemeester reageert: “De stad garandeert de Bergense bevolking dat ze op een respectabele manier dit dossier wil behandelen.” Voorzitter Leone en de andere betrokkenen worden er door het stadsbestuur ook nog eens aan herinnerd dat er jaarlijks anderhalf miljoen euro geïnvesteerd wordt in de club. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties