Hoe stop je de Luikse machine af?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 56 reacties
Hoe stop je de Luikse machine af?
Foto: © SC

Standard raast als een hogesnelheidstrein door onze pintjesliga. Maar bestaat er een middeltje om die Luikse furie af te stoppen? Voetbalkrant.com vroeg het aan Guido Brepoels.

Door Cédric De Volder

Standard zit op titelkoers, punt. De Rouches lijken wel een ontembaar dier dat week na week een hongertje moet stillen met drie punten. Maar hoe zou Guido Brepoels zijn troepen de wei insturen in de Vurige Stede? "Ik ben natuurlijk geen topcoach", lacht de vriendelijke Eigenbilzenaar. "Maar het is een leuke uitdaging. Iedereen is kwetsbaar in het hedendaagse voetbal. " (knipoogt)

"Ik verwacht eerst en vooral dat Standard de titel zal pakken", aldus de huidige oefenmeester van Dessel Sport. "De Rouches zullen nog enkele wedstrijden verliezen. Maar dat deert Michy Batshuayi en co eigenlijk helemaal niet. Standard straalt zo'n enorme spelvreugde uit. En dat is simpelweg de verdienste van Guy Luzon. Die coach trekt bij wijze van spreken zijn broek uit bij een doelpunt."

"Luzon trekt bij wijze van spreken zijn broek uit bij een doelpunt"

Heeft Brepoels momenteel een plannetje in het hoofd zitten om de Luikse trein een halt toe te roepen. "Er is natuurlijk één probleem: je moet die bal hebben, hé. Anders is er weinig te beginnen tegen Standard. Die ploeg kan je pijn doen door pressing te spelen. In balbezit kunnen hoge backs er dan voor zorgen dat de Luikenaars de ruimte niet hebben om hun spel te ontwikkelen."

"Maar tegen de leider in de hoogste voetbalafdeling heb je die bal natuurlijk niet altijd", lacht de voormalige succestrainer van STVV. "En daar maken de meeste teams een foutje, denk ik. Waarom eens geen druk zetten op de helft van Standard? Bovendien is het belangrijk dat de flankverdedigers niet uitstappen bij aan Luikse aanval. Laat één van de centrale verdedigers dat werkje opknappen. Dan heeft Dessel tegen de leider nog steeds een mannetje meer tegen hun twee spitsen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties