Interview Yannick Ferrera: "Ik ben geen fan van tweede klasse"

Nicola Cantoro
| 5 reacties
Yannick Ferrera: "Ik ben geen fan van tweede klasse"
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Na een mindere periode heeft Sint- Truiden een 7 op 9 laten optekenen, maar het staat nog ver van de promotie naar eerste klasse. Ferrera wil het woord 'titel' niet meer in de mond nemen. "Sinds we alles match per match zijn beginnen bekijken, zijn we beter beginnen presteren", zegt Ferrera.

Door Nicola Cantoro

Westerlo kan jullie vanavond op 11 punten zetten. Zijn er nog steeds titeldromen bij Sint-Truiden?

Yannick Ferrera: “De droom van Sint-Truiden is de volgende match tegen White Star Woluwe winnen. Het is al een aantal weken dat we bij STVV allemaal denken: gedaan met over de titel te spreken, gedaan met over de periodetitel te spreken... We bekijken nu alles match per match en dat heeft ons goed gedaan. We spelen nu al drie matchen op rij heel goed. We hebben 7 op 9 gehaald en tegen Roeselare moesten we altijd winnen. De druk was op een bepaald ogenblik misschien te hoog, dus hebben we besloten om alles match per match te bekijken.”

Sluipt er al wat nervositeit in de groep nu Westerlo zo ver weg kan uitspringen?

Ferrera: “Helemaal niet. We stonden negen punten achter Westerlo en vanaf dat moment heb ik geen nervositeit meer gevoeld. We hebben toen gedacht: ‘Ok, nu spelen we tegen Westerlo, we gaan gewoon ons best doen.’ We hebben dat gedaan en we wonnen. Tegen Boussu-Dour hebben we met dezelfde aanpak ook gewonnen. Tegen Roeselare moesten we altijd winnen. We hebben prachtig gespeeld, maar jammer genoeg veel pech gehad. Scoren is heel het seizoen al een probleem. Maar meer kunnen we niet doen eigenlijk.”

Tegen White Star Woluwé en Dessel Sport moet er gewoon 6 op 6 gehaald worden?

Ferrera: “Nee, we gaan gewoon ons best doen net zoals tegen Westerlo en Roeselare. We moeten gewoon het veld verlaten met het gevoel dat we ons uiterste best hebben gedaan en dan gaan we nooit ver zitten van een overwinning. Daar ben ik zeker van.”

Voor u persoonlijk: Is uw seizoen mislukt als u niet naar eerste klasse promoveert?

Ferrera: “Natuurlijk. Mijn bedoeling was om zo snel mogelijk naar eerste klasse terug te gaan. Ik zei al vanaf de eerste persconferentie dat ik voor de titel wou gaan. Na de eerste matchen was de nervositeit dan te groot geworden en hebben we besloten om niet meer over de titel te praten en gewoon te spelen en te hopen dat we zo hoog mogelijk eindigen. Toen ik hier aankwam was er niets. De organisatie en structuur van de club moest dringen verbeteren. Wij hebben daar dan voor gezorgd. De structuur wordt beter en beter. De mensen hebben op Staaien nog nooit zo mooi voetbal gezien. Ik besef nu dat het wat te vroeg is om het woord ‘titel’ in de mond te nemen. We hadden misschien gewoon wat meer tijd nodig om te bouwen.”  

Ziet u zichzelf volgend jaar nog trainer zijn bij STVV?

Ferrera: “Als we naar eerste klasse gaan sowieso wel. Dan wordt mijn contract automatisch verlengd. Als we in tweede blijven, moeten we nog onderhandelen. Persoonlijk ben ik geen grote fan van tweede klasse. Je kan de matchen niet zo goed voorbereiden, je hebt niet zoveel informatie over de tegenstander… Het is moeilijk om even professioneel te werken zoals ik het altijd gedaan heb. Maar goed, we gaan dan moeten onderhandelen met de club als ze in tweede blijft.”

"Niet elke trainer in België mag alleen zijn kern samenstellen en zijn staf meenemen"

Is STVV een tussenstap naar een grote club in België?

Ferrera: “STVV was voor mij een mooie uitdaging. Hier is het Engels model van toepassing. Ik ben technisch directeur, hoofdtrainer, ik heb veel verantwoordelijkheden…  Niet elke trainer in België mag alleen zijn kern samenstellen en zijn staf meenemen. Ik ben heel blij dat ik die verschillende rollen heb. Dus het is een heel mooie ervaring voor mij. Ik heb hier veel verantwoordelijkheid die ik bij Charleroi niet had. Ik ben nu sterker dan een jaar geleden en zal binnen een paar maanden nog sterker zijn. Ik hoop op iets heel moois later, met STVV of met een andere club.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties