Rapide Lebbeke verliest thuis van Svelta Melsele

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke verliest thuis van Svelta Melsele
Foto: © SC

In een haast kansloze wedstrijd was al snel duidelijk dat wie kon scoren ook de punten zou pakken. Bij het ingaan van het slotkwartier verzilverde Svelta een collectieve aanval en Rapide bleek niet in staat de opdoffer weg te werken.

Het matchbegin liet heel wat verhopen want al in de openingsminuut zette Stijn Vinck zich door op de flank maar Pieter Vervaet kon de voorzet onvoldoende verlengen. Spijtig genoeg bleek dat ook de enige echte kans in de eerste helft. Veel inzet en middenveldspel maar teveel balverlies kon niet voor animo zorgen.

Ook na de pauze was de eerste kans voor de bezoekers. Dieter Malfait moest plat op een harde vrije trap van Olivier Van Goethem (47’). Filip Vermeulen stuurde Davy Van Den Nieuwenbriel diep maar Malfait had een goede beenveeg in huis (55’). Ook bij een schot uit een scherpe hoek van Van Den Nieuwenbrielgaf de thuisgoalie geen krimp (59’). De beste kans van de match viel aan de overkant. Yannick Van Impe loodste Lendert Putteman door het hart van de bezoekende verdediging. De Rapide-kapitein dribbelde zich vrij maar besloot dan wild over (62’). Melsele voelde het gevaar en verhoogde enigszins de druk. Bij een collectieve tegenaanval werd de bal niet volledig weggewerkt en Davy Van Den Nieuwenbriel knalde het leder in de benedenhoek (78’). Rapide reageerde via Putteman maar Jordy Cathoir kon het schot nog net uit de baan halen (88’). Bij de daaruit volgende hoekschop toonde Jurgen De Maayer zijn klasse door de kopbal van Jens Verroken met een karpersprong van onder de lat te halen (89’).

Volgende zaterdag is Melsele gastheer voor Maldegem en zondag trekt Rapide Lebbeke naar Laarne-Kalken.

Svelta Melsele: De Maayer, Liessens (75’ Duyols), Van Goethem, Vermeulen, Franssens, Smet, Vinck, Van Den Nieuwenbriel, De Moor, Vervaet (90’ Jomaa), Erkoc (64’ Cathoir).

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, De Visscher, Wauters, Putteman, De Saedelaere, Van Delm (71’ Verroken), Verheire (46’ Van Stichel), Van Impe, Nlandu-Masunda.

Doelpunten:78’ Van Den Nieuwenbriel 0-1

Kaarten: geel: 63’ Van Delm. Scheidsrechter: Sofian Milad

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties