Datum: 29/03/2014 20:00
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven boekt nuttige zege tegen heel zwak Bergen
OH Leuven boekt nuttige zege tegen heel zwak Bergen
Foto: © Photonews

Warm zijn we vandaag niet geworden van play-off 3. OH Leuven toonde meer grinta en pakte zo - zonder Ruytinx - een nuttige en verdiende overwinning. Het won met 2-0 van een bijzonder amechtig en zwak spelend Bergen.

Aernout Van Lindt in Leuven

OH Leuven haalde vooraf al zijn slag binnen doordat de schorsing van Bjorn Ruytinx van drie naar een speeldag werd teruggeschroefd. Vanavond was hij er wel nog niet bij, net als Geraerts, Robson en Kostovski. Puzzelen dus voor Leko, die Raymaekers en Pettersson een kans gaf.

Bergen had in de mot dat als het een uitzege wilde scoren, het misschien wel vandaag moest zijn. Janevski kon eigenlijk over zijn vaste waarden beschikken en de Henegouwers wonnen op speeldag 30 nog van OHL. Vertrouwen om nu het momentum te pakken?

Play-off 3 op zijn best voor de rust

8724 moedige supporters vonden vanavond de weg naar Den Dreef. Zij zongen van Eviva El Toro en maakten in de veertiende minuut ook een hele minuut lawijt – een protestactie was dat. De aftrap werd gegeven door drie Red Flames, die hun wedstrijd hier in Leuven op 10 april tegen Noorwegen kwamen promoten. Meteen alle hoogtepunten van 45 minuten 'voetbal'.

Echt voetbal zagen we voor de rust namelijk niet. De bal lag meer buiten het veld dan er op en soms werden voorzetten zo slecht getrapt dat je er zelf in het Australisch voetbal niets kan mee doen. Pettersson wist als een donderslag bij heldere lucht wel te scoren, op aangeven van een sterke Ibou. Bergen zette daar een knal van Chatelle tegenover.

OHL baas tegen onmachtig Bergen

Na de koffie even Comedy Capers toen er twee ballen op het veld terechtkwamen en die zeer moeilijk weggewerkt geraakten. Toch een beetje tekenend voor de hele wedstrijd. Maar de thuisploeg was wel het gretigst uit de kleedkamers gekomen … en dat leverde ook snel wat op. Een leuke invalbeurt was het van Lukas Van Eenoo – ervaringsdeskundige in play-off 3. Samen met Ibou dartelde hij de trage, amechtige Bergendefensie bijwijlen op een hoopje. Als dan ook Karuru nog ging meevoetballen, stond de 2-0 via Cerigioni snel op het bord.

Arbeitman ging even later op een meter van doel knullig naast de bal in plaats van de aansluitingstreffer te lukken, verder bleef de thuisploeg baas boven baas. Ibou miste nog dé kans om zijn knappe wedstrijd te bekronen. Maar Leuven won al bij al makkelijk en het mag zo volgende week naar Henegouwen trekken met een bonus van zes punten in de rugzak.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Thompson Kenny 90' -
Pettersson Tom 90' -
Reynaud Romain   90' -
Raymaekers Wim 90' -
Bandalovski Ivan 90' -
Karuru Ovidy A 90' -
Messoudi Mohamed 45' -
Ngolok Evariste 90' -
Ibou Sawaneh A 90' -
Cerigioni Alessandro 75' -
  Bank G Beoordeel
Van Eenoo Lukas 45' -
Croux Jordy 15' -
Van Goethem Kenneth -  
Lenaerts Yves -  
Vanaudenaerde Günther -  
Buysens Ludovic -  
Dessers Cyriel -  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 90' -
Van Gijseghem Daan 45' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Lorenzi Grégory 90' -
Timmermans Nicolas 90' -
Dussenne Noë 90' -
Angeli Arnor 62' -
Diandy Cristophe 90' -
Chatelle Thomas 80' -
Matthys Tim 90' -
Arbeitman Shlomi 90' -
  Bank G Beoordeel
Ntambwe Brice 45' -
Ericsson Pär 28' -
Soumah Richard 10' -
De Belder Dylan -  
Werner Olivier -  
Matumona Zola -  
Nyoni Vuza Prince -  
Herbeleef OH Leuven - Bergen

Vooraf