Reactie Janevski relativeert: "Dit is zoals tennis en Leuven won enkel de eerste set"

Janevski relativeert: "Dit is zoals tennis en Leuven won enkel de eerste set"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bergen ging na een ongeïnspireerde wedstrijd aan Den Dreef met de billen bloot: 2-0 en zo een zespuntenkloof met de Leuvenaars. Om in eerste klasse te blijven zullen de Henegouwers uit een ander vaatje moeten tappen. Dat beseft de coach, die wel positief blijft, maar al te goed.

Aernout Van Lindt in Leuven

“Ik kan niet tevreden zijn van deze wedstrijd”, trapt Janevski een open deur in. “Zeker niet van de eerste helft. Het was niet zoals ik gevraagd had.”

De bedoeling was opbouwen van achteruit … “Maar er zat geen opbouw in, we moesten te vaak al met onze centrale verdedigers de lange bal hanteren. Er was ook geen beweging vooraan”, aldus een kritische oefenmeester.

“Ibou maakte het verschil”

“Als je weinig kansen krijgt, kan je ook niet scoren. Ik vond OHL ook niet geweldig speciaal spelen vandaag, maar zij scoorden wel. We hebben niet goed verdedigd op Ibou, hij maakte vandaag het verschil”, gaat de Bergentrainer verder.

En toch blijft hij ook optimistisch: “De eerste set is voor Leuven. Maar dit is te vergelijken met tennis, met vijf sets. Als we spelen zoals in de reguliere competitie, kunnen we winnen van OHL. Dat hebben we al bewezen. Dit is dus geen mentale tik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties