Man U speelt knap gelijk tegen Bayern

Man U speelt knap gelijk tegen Bayern
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Even leek op Old Trafford een stunt van formaat in de maak, maar uiteindelijk moesten Fellaini en Manchester United tevreden zijn met een gelijkspel. Vidic bracht de thuisploeg iets voor het uur op voorsprong, maar Bayern maakte knap gelijk via Schweinsteiger.

De thuisploeg, gestuwd door de massaal aanwezige supporters, ging furieus van start tegen Der Rekordmeister. Al na twee minuten plukte Welbeck de bal uit de lucht en knalde het leer enig mooi binnen, maar het doelpunt mocht niet door gaan wegens een te hoog geheven voet van de Engelse international.

Reuzekans Welbeck

De toon was meteen gezet. Bayern nam na tien minuten spelen het heft in handen. Op het halfuur probeerde Robben het met een plaatsbal in de linkerhoek. De Gea moest zich volledig strekken om een doelpunt te voorkomen. Dé kans voor de rust kwam toch op naam van Danny Welbeck. De Engelsman mocht helemaal alleen op Neuer af, maar wou het iets te mooi doen. Zijn lobbal was veel te zwak om de Duitse doelman te verslaan. Beide ploegen gingen terecht met een gelijkspel de rust in.

Na rust zochten de Mancunians de aanval. Dat resulteerde na een uur spelen dan ook in een doelpunt. Centrale verdediger Nemanja Vidic, die volgend seizoen naar Internazionale vertrekt, kopte een hoekschop heerlijk tegen de touwen.

Knappe gelijkmaker

Guardiola greep in met de inbreng van Mario Mandzukic. Die was meteen van goudwaarde toen hij een voorzet van Rafinha panklaar legde voor de voeten van de aanstormende Schweinsteiger. De Duitser trapte het leer mooi in het dak van het doel. 

Na de gelijkmaker ging Bayern op zoek naar de overwinning. Vooral een bedrijvige Robben probeerde het een paar keer. Maar zijn schoten gingen telkens naast het doel. In de slotfase werd doelpuntenmaker Bastian Schweinsteiger nog uitgesloten met een tweede gele kaart voor een tackle op Rooney. De Duitser ging daarop openlijk verhaal halen bij Rooney, maar toch mocht hij iets vroeger dan de rest gaan douchen.

Toch een knappe prestatie van Manchester united, dat zonder Van Persie bij vlagen goed voetbal bracht en niet moest onderdoen voor het almachtige Bayern München. Al wordt het voor Fellaini en co wellicht zeer moeilijk om zich nog te kwalificeren in de Allianz Arena. De Rode Duivel zelf speelde een onopvallende match, maar maakte wel de 90 minuten vol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties