Red Flames maakten stappen in professionalisering

Red Flames maakten stappen in professionalisering
Foto: © Photonews

De Belgian Red Flames begonnen een jaar geleden aan hun WK-kwalificatiecampagne met een 2-0 zege tegen Albanië. Deze week staan de laatste duels (thuis tegen Griekenland en in Portugal) op het programma. In een jaar is veel veranderd, zeker in de omkadering.

Door Aernout Van Lindt

De resultaten zijn ook op weg naar het WK wat uitgebleven. Tegen de lager geklasseerde landen werd tot op heden 12 op 12 gepakt en dat kan deze week worden aangedikt tot 18 op 18, maar tegen Noorwegen en Nederland konden de Red Flames amper een puntje pakken. Te weinig om op het WK te raken, maar het EK 2017 is het echte doel van de Flames.

Die nieuwe naam - Belgian Red Flames klinkt tot echt leuker dan Rode Duivelinnen - heeft ook voor een nieuw elan gezorgd. De supportersschare ging meteen boven de 1000 en tegen Nederland zelfs meer dan 2000 supporters. Marketingcampagnes, gekoppeld aan enkele leuke duels ... als de loting voor de EK-kwalificatie leuke en haalbare tegenstanders oplevert, kan dat enkel stijgen.

Ook in de ruime omkadering van de ploeg veranderde veel. De meeste impact is misschien gekomen door de fysical coach, Cédric Lehance. Hij maakt de speelsters scherper, wat op de middellange termijn sowieso vruchten moet afwerpen.

“Cédric maakt een enorm verschil. Hij geeft ons programma’s en volgt ons individueel op. Door hem worden we ook beter", was Aline Zeler niet zonder lof. "Bij Standard hebben we ook een fysical coach, en dat speelt toch ook mee in het behalen van de Belgische titel.”

Iets wat ook 'Flame in het buitenland' Lorca Van de Putte al bevestigde: “Cédric is heel belangrijk. Hij volgt ons allemaal op, ook hoe we er fysiek voorstaan. Wie heeft wanneer en wat voor recuperatie nodig? Het is heel professioneel, met hartslagmeter op training en dergelijke. Iedereen komt zo fit aan de match, want iedereen is perfect in kaart gebracht.”

En ook bondscoach Ives Serneels was daarover eerder al duidelijk: “We hebben enorme progressie gemaakt op fysiek vlak het voorbije jaar. Als je ziet hoe we met een fysical coach werken en op welke manier daardoor het tempo en de juistheid van spelen is verbeterd, dat is enorm. Ook onze looplijnen zijn verbeterd, ook deels omdat er meer loopwerk kan verricht worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties