Vijf Belgen in de Europese kijker

Vijf Belgen in de Europese kijker
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het aantal landgenoten in het buitenland bereikte na de zomermercato een nooit gezien hoogtepunt. Nu alle Europese competities op toerental komen, licht onze redactie voortaan elke maandag vijf opmerkelijke Belgen uit.

Robbie Haemhouts

Robbie wie? Soms zou je met al dat Engels geweld wel eens vergeten dat er bij onze noorderburen ook nog heel wat Belgen aan de slag zijn. Haemhouts speelt bij Willem II op het middenveld en versloeg afgelopen weekend NAC Breda om naar de zesde plek te klimmen. De promovendus in de Eredivisie doet het fantastisch met zijn kolonie Belgen. Haemhouts stond op het middenveld naast Stijn Wuytens en speelde een berewedstrijd. In de verdediging stond trouwens nog Dries Wuytens en Jonas Heymans mocht in de tweede helft invallen.

Kevin De Bruyne

De Bruyne heeft nog niet gescoord voor Wolfsburg, maar was er met een vlam op de paal dichtbij tegen Bayer Leverkusen (4-1). Hij speelde een heel sterke wedstrijd en gaf ook de assist voor het derde doelpunt. In totaal was hij nu al bij vijftien doelpunten van de Volkswagenclub betrokken. Ook een eervolle vermelding voor Junior Malanda die de penalty voor de eerste goal uitlokte.

Jelle Vossen

Ook Vossen scoorde nog niet voor Middlesbrough, maar gaf wel zijn eerste assist tegen Brentford (4-0). Vossen heeft zich goed geïntegreerd in The Championship en kreeg achteraf complimenten van zijn coach.

Nicolas Lombaerts

Zelfs als Axel Witsel rust krijgt, raast de trein van Zenit door de Russische competitie. Acht opeenvolgende zeges hebben ze nu en Nicolas Lombaerts speelde zo goed als elke minuut. Zaterdag was Rostov nog het slachtoffer. Zij moesten er aan geloven met 0-5. Lombaerts speelde als in een zetel en gaf amper een kans weg.

Ritchie De Laet

Als je met 5-3 wint van Manchester United na 1-3 in het krijt te hebben gestaan, verdien je sowieso een vermelding in deze rubriek. De Laet had nochtans een uur lang afgezien tegen Di Maria, maar maakte dat goed met een assist en een vertoning van het betere loopwerk. De Laet mag zeker in aanmerking komen voor de Rode Duivels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties